Deda į krūvelę | Diena.lt

DEDA Į KRŪVELĘ

Latvijoje lankęsis Justinas atkreipė dėmesį į Lietuvoje nematytą kasininkių darbo metodą prekybos centruose. Jos pirkėjų nepaimtus čekius nesuglamžo ir nemeta į šalia esančią šiukšlinę, o deda vieną ant kito.

Klaipėdietis mano, kad tai geras darbuotojų sprendimas dėl kelių aspektų. Viena – kasininkė sutaupo laiko, antra – persigalvojusiam ar šiaip užmiršusiam ir panorusiam paimti čekį pirkėjui, prekių sąskaitėlės nereikia ieškoti šiukšlinėje. Ji greitai ir patogiai surandama tvarkingai sudėtoje krūvelėje.

Žuvienė ant laužo

Praėjusią savaitę daugelį skaitytojų seiles varvinti privertė du žinomi Europoje virėjai – Vytautas ir Zigmas, išvirę ant laužo itin skanią rūgštynių sriubą.

Dangyras, pareiškęs, kad jis moka ant laužo išvirti nė kiek neprastesnę žuvienę, pateikė savo sriubos virimo variantą.

Reikia: 1–1,5 kg karpių, 500 g luptų bulvių (10-iai porcijų), 300 g valytų morkų, 100 g valytų svogūnų, 200 g salierų šaknų, 50 g krapų, 50 g salierų stiebų, taip pat žiupsnelio nesmulkintų juodųjų pipirų ir druskos.

Kai katile užverda vanduo, reikia sudėti susmulkintas morkas. Mat jos verda ilgiausiai. Kiek vėliau – susmulkintas bulves, salierų šaknis ir svogūną. Šiek tiek pavirus, reikia sudėti supjaustytas žuvis. Įberti druskos ir pipirų. Baigiant virti neužmirškite sudėti krapus bei salierų stiebus.

Duodavo darbo dantims

Majai labai mėgo kramtyti čiklę – sutirštėjusias Centrinės Amerikos medžio Manilkara zapota pieno sultis, iš kurių su įvairiais priedais ir mūsų laikais dažnai gaminama kramtomoji guma.

Senovės graikai taip pat turėjo kramtomąją gumą – mastikinių pistacijų dervą. Kramtė ją dantims valyti ir burnos kvapui pagerinti.

Linksmieji tirščiai

– Mama, einu į lauką, įkvėpsiu gryno oro.

– Gerai, tik pasakyk tam savo grynam orui, jog namuose turi būti 23 val.

Gairės: kokteilis
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS