Gėlininkų gudrybės

Gėlininkų gudrybės

Prašymas: į vieną vazą negrūskite dviejų puokščių ar skirtingų gėlių.
Prašymas: į vieną vazą negrūskite dviejų puokščių ar skirtingų gėlių. / "Kokteilio" archyvo nuotr.

"Kokteilis" įsitikinęs, kad kiekvienai moteriai yra taip nutikę bent kartą. Nespėjus pasidžiaugti nuostabia gėlių puokšte, kurią gavo Kovo 8-osios ar kitokia proga, žiūrėk, jau kitą dieną pradeda smarkiai byrėti žiedlapiai. Anot liaudies, ilgai žiedai nevysta, jei jie padovanoti "su meile". Ir ką tuomet galima pagalvoti, jei jau kitą dieną iš gėlių lieka tik stagarai?

"Kokteiliui" pavyko sužinoti kai kurias prekybininkų gudrybes, kurios gėlėms įpučia tiek gyvybės, kad jas nupirktų vyrai.

Gėlininkai pirmiausia nuskabo augalo senatvę išduodančius pajuodavusius ir nudžiūvusius lapelius. Prekinę išvaizdą bando išsaugoti pasitelkdami blizgučius ir dažiklius, apvyniodami popieriumi arba audiniu. Vystančias gėles į vieną puokštę sudeda kartu su šviežiomis.

Kaip negauti senų žiedų?

Vyrai, kai šiomis dienomis damoms pirksite gėlių, rinkitės augalus šiek tiek išsiskleidusiais žiedais. Geriausias variantas: neišsiskleidusių ir vos išsiskleidusių gėlių puokštė.

Žiedai neturi būti aprišti gumine juostele arba lipnia juosta.

Gėlių jaunystę galite patikrinti atsargiai atlenkę žiedlapį. Jis tuoj pat grįš į buvusią vietą. Apskritai neskubėkite pirkti, akyliau apžiūrėkite gėles. Ir be specialistų patarimų galite įvertinti, kuris žiedas – jaunas, kuris jau "prie pat saulėlydžio".

O geriausia, kad pardavėjas sudarytų puokštę jums matant iš jūsų nurodytų gėlių.

Dar svarbių patarimų

Oro svyravimas gėlėms – pražūtingas. Jei jos pabuvojo šaltame ore, įnešę į kambarį leiskite joms apsiprasti. "Aklimatizacijos" metu augalus išneškite į balkoną.

Pagrindinė taisyklė, kurią turite žinoti net pažadinti naktį: žirklėmis ar peiliu, laikydami po tekančiu vandeniu, nukirpkite ar nupjaukite 2–3 cm stiebo galo.

Linksmieji tirščiai

Italijoje, Parmos mieste, yra ne tik sūrio degustatoriaus, bet ir sūrio klausytojo profesija. Specialia lazdele pabeldęs į sūrio galvą, klausytojas nusprendžia, ar sūris subrendęs.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra