Hario Poterio aktoriui – jau 30 | Diena.lt

HARIO POTERIO AKTORIUI – JAU 30

Rodos, tik vakar jis buvo jaunuoju burtininku Hariu Poteriu, o jau vakar Danielis Radcliffe'as šventė savo 30-ąjį gimtadienį.

Danielis – vienintelis vaikas Alano ir Marcia Greshamų šeimoje. Berniukas vaidinti svajojo nuo penkerių metų. Savotiškas debiutas įvyko 1999 m. BBC televizijoje. D.Radcliffe'as su aktoriais Maggie Smith, Ianu McKellenu, Bobiu Hoskinsu dalyvavo Davido Copperfieldo šou.

Tačiau tai neturėjo jokios įtakos Hario Poterio vaidmeniui gauti. 2001 m. Danielis suvaidino "Panamos siuvėjo" filme kartu su žvaigždėmis Pierce Brosnanu, Jamie Lee Curtisu.

Sunku patikėti, tačiau pagrindinio aktoriaus, galinčio būti Hariu Poteriu, paieškos užtruko net devynis mėnesius. Amerikoje ir Didžiojoje Britanijoje peržiūrėta net 16 tūkst. pretendentų. Režisieriui netgi atrodė, kad tokio vaiko net ir nėra.

D.Radcliffe'ą juostos kūrėjas pastebėjo viename D.Copperfieldo šou. Po pasaulį sklando informacija, kad berniuko tėvai nenorėjo, jog jų sūnus vaidintų. Tačiau tėvą įkalbėjo pažįstamas filmo prodiuseris.

D.Radcliffe'as dėl aktorystės praleido beveik visus mokslo metus. Filmavimo aikštelėje jam buvo įrengta net klasė, mat pagal įstatymus per dieną jis turėdavo pamokoms skirti mažiausiai tris valandas.

Būtina prisiminti

Hario Poterio serialą sudaro aštuoni kūriniai: "Haris Poteris ir Išminties akmuo" (1997 m.), "Haris Poteris ir Paslapčių kambarys" (1998 m.), "Haris Poteris ir Azkabano kalinys" (1999 m.), Haris Poteris ir Ugnies taurė" (2000 m.), "Haris Poteris ir Fenikso brolija" (2003 m.), "Haris Poteris ir Netikras Princas" (2005 m.), "Haris Poteris ir Mirties relikvijos" (2007 m.) bei "Haris Poteris ir Prakeiktas vaikas" (2016 m.).

Česka (397 719; ar tarp jūsų yra tokių, kurie matė visus filmus apie Harį Poterį?)

Gairės: kokteilis
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

K

O atrodo kaip 42

SUSIJUSIOS NAUJIENOS