Iguanų lietus | Diena.lt

IGUANŲ LIETUS

JAV meteorologai perspėjo Floridos gyventojus dėl iguanų lietaus, tai yra dėl iš medžių krintančių šių egzotiškų gyvių. Taip esą gali nutikti dėl smarkių kritulių (ne tik lietaus, bet ir sniego bei krušos), taip pat smarkiai krintant oro temperatūrai (visuotinio atšilimo apraiškos šį žemės rojų, regis, kol kas aplenkė). Pasak žinovų, žema oro temperatūra sustingdo iguanas ir jos krinta nuo medžių šakų žemyn, bet nebūtinai nugaišta. Teigiama, kad daugelis jų turėtų atsigauti. Floridoje iguanos yra invaziniai ropliai, jos nėra agresyvios ar pavojingos žmonėms, bet teigiama, kad gadina pylimus, šaligatvius, medžių vainikus ir gali rausti ilgus tunelius. Patinai esą gali užaugti ilgesni nei 1,5 m ir sverti apie 9 kg. Iguanų patelės gali padėti beveik 80 kiaušinių per metus, o šiltas Pietų Floridos klimatas yra idealus šitiems priešistorinės išvaizdos padarams. "Kokteilio" nuolankus skaitytojas, ponas V. replikavo, kad pas mus kažkas piktinasi beglobių kačių pertekliumi mieste. Įsivaizduokite, ką patiria Floridos gyventojai, kai vaikštinėjant parke jiems ant sprando iš medžių ima kristi tokie prieštvaniniai dinozaurai.

Universali žaliava

JAV mokslininkai tikino, kad iš karvių mėšlo galima gaminti baldus. Rusijos automobilių gamintojai pridūrė, jog ne tik baldus.

Viskas apie meilę

Sovietmečiu, prasidėjus atšilimui, partinės galvos nusprendė įvesti mokykloje meilės pamokas. Sėdi mokinukai susidomėję, laukia įraudę, pagaliau įeina mokytoja:

– Na, vaikai, kaip daugelis jūsų turbūt jau žino, yra trys meilės rūšys: kai jis myli ją, kai ji myli jį ir trečioji, pati plačiausia, kurią mes ir nagrinėsime, tai – meilė partijai ir tėvynei.

Gairės: kokteilis
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS