Kai neturite laiko gaminti | Diena.lt

KAI NETURITE LAIKO GAMINTI

Kad ir kaip apmaudu, tačiau dėl intensyvaus gyvenimo tempo mes vis mažiau turime laiko maistui gaminti, reguliariai ir subalansuotai pavalgyti, o tuo labiau įsiklausyti į savo organizmą, kokio maisto būtent šiuo metu jam reikia.

"Kokteilio" konsultantai patarė: jei skubate, pirmenybę teikite gryniems maisto produktams.

Priešpiečiams rinkitės grynus (neperdirbtus) maisto produktus: šviežias uogas, vaisius, šviežias daržoves, nesūdytus, be priedų riešutus (karijų, kedro, anakardžių, graikiškus), sėklas (saulėgrąžų, moliūgų ir pan.), iš gėrimų – geriamąjį vandenį, negazuotą mineralinį vandenį.

Džiovinti vaisiai arba riešutų ir džiovintų vaisių batonėliai – taip pat puikus užkandis, tik juos rinkitės be pridėtinio cukraus ir be konservanto sieros dioksido, o tik iš natūralių sudedamųjų dalių.

Kuo mažiau cukraus

Rinkitės produktus, kuriuose būtų kuo mažiau cukraus ir daugiau skaidulinių medžiagų.

Pavyzdžiui, jei renkatės duoną, rinkitės viso grūdo ir kuo trumpesnės sudėties gaminius, pirmenybę teikiant bemielei duonai be maisto priedų.

Įvertinkite ir cukraus kiekį. Jei perkate jogurto, teikite pirmenybę nesaldintam graikiškam – jo konsistencija dėl padidinto baltymų kiekio tiršta, todėl labai tinka valgyti su varške, uogų tyre.

Renkantis virtus mėsos, pieno gaminius, atkreipkite dėmesį į tai, kiek juose riebalų – tai sotieji riebalai, kurių reikia vartoti mažiau, nors visiškai atsisakyti nebūtina. Pavyzdžiui, ant viso grūdo duonos riekės vieną kartą galite plonu sluoksniu užsitepti sviesto, kitą kartą – avokado, trečią kartą – kokybiškos sudėties varškės užtepo, užsidėti salotų, sūdytos lašišos, pomidoro.

Linksmieji tirščiai

Turistai apžiūrinėja pilies griuvėsius. Mažas berniukas klausia tėvo:

– Ar čia ta vieta, kur mūsų mamytė mokėsi vairuoti?

Česka (397 719; o man maistas – pirmiausias, reikalai palauks)

Gairės: kokteilis
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS