Kretingoje – linksmuoliai? | Diena.lt

KRETINGOJE – LINKSMUOLIAI?

"Nesuprantu, ar kelio ženklą stačiusieji norėjo pajuokauti, ar tikrai nežinojo, kaip reikia pritvirtinti?" – klausė Asta, "Kokteiliui" atsiuntusi ženklą "Duoti kelią", kuris prie stulpo Aušros gatvėje pritvirtintas atvirkščiai.

Prisiminkime taisykles

Vairuotojas, prie sankryžos, kurioje yra trikampis ženklas raudonomis kraštinėmis "Duoti kelią", privalo duoti kelią transporto priemonėms, važiuojančioms kertamu keliu, o esant papildomai lentelei "Pagrindinio kelio kryptis" – važiuojančioms pagrindiniu keliu.

Reaguokite ramiai

Anot psichologų, pyktis keliuose, gatvėse yra kaip ugnis, ir, jei norite ją užgesinti, verčiau pilti vandens, o ne žibalo. Jeigu susidūrėte su agresyviu vairuotoju, kuris jus kaltina, nors pats jaučiatės teisus, nepatartina daryti trijų dalykų: kaltinti, teisintis ir demonstratyviai ignoruoti. Šie veiksmai gali dar labiau provokuoti akiplėšą.

Protingiausia būtų tiesiog priimti faktą, kad taip nutiko, nes tokių agresyviai reaguojančių žmonių yra. Natūralu, kad norisi atsikirsti, jei jaučiatės teisus – bet taip rizikuojate įsivelti į ilgesnį ginčą ir susigadinti nuotaiką. Tad verčiau išklausyti, parodyti pastangas suprasti ir ramiu balsu pateikti savo faktus. Svarbiausia išlikti mandagiam ir ramiam. O jeigu jums pačiam kyla pyktis, prisiminkite "Stop" signalą ir akimirką pagalvokite, kokių pasekmių gali turėti impulsyvūs veiksmai. Kelių sekundžių pakanka, kad žmogui įsijungtų racionalus mąstymas.

Būtina prisiminti

Automobilio korpusas, pagamintas iš metalo ir stiklo, saulės atokaitoje yra tarsi šiltnamis. Uždarytą transporto priemonę palikus saulės atokaitoje, kai lauko temperatūra siekia 35 laipsnius karščio, per pusvalandį automobilis įkaista iki 51 laipsnio, o po valandos temperatūra viduje pasiekia 60 ir daugiau laipsnių karščio.

Be to, tamsios spalvos automobiliai tamsios spalvos salonu įkaista dar greičiau.

Česka (397 719; nepalikite per karščius vaikų automobiliuose)

Gairės: kokteilis
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Nelabai lietuvis

Kaimas,yra toks zodis.

Lina

Palikite vaikus dusti darželiuose.Automobily bent kondicionierius yra.

Cirkininkas

Ženklą tvirtino techniški žmonės, išmanantys statikos dėsnius. Taip trikampis užtikrina pastovumą.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS