Kur dingo laikrodis? | Diena.lt

KUR DINGO LAIKRODIS?

Eglė ir kai kurios kitos klaipėdietės sunerimo – žiedinės sankryžos prie Senojo turgaus centre nebėra laikrodžio. Jis buvo vienas iš penkių, kuriuos uostamiestyje prižiūrėjo ar prižiūri reklamos bendrovė.

"Kokteilis", savaitgalį sulaukęs šio neramaus signalo, tikisi, kad jau šią savaitę skaitytojos gaus atsakymą iš tuos klausimus sprendžiančio miesto savivaldybės kabineto.

Gali būti keli variantai: laikrodį nuvertė vėtra, laikrodį išmontavo spalvotojo metalo garbintojai, laikrodį nežinoma kryptimi išsivežė bendrovė, kuriai jis priklausė. O gal šioje vietoje vyks didelės permainos ir tos žiedinės sankryžos neliks?

Atsigręžus kiek atgal, verta prisiminti, kad šie laikrodžiai dėl to, jog stovėdavo, ar dėl kitokių priežasčių, rodydavo netikslų laiką. Kažkada miesto valdininkė teisinosi, jog taip yra todėl, kad laikrodžio laikas reguliuojamas automatiškai – iš palydovo.

"Kokteilis" įsitikinęs, kad šiais laikais, kai iš visų kampų mes gauname informacijos apie laiką, tokie laikrodžiai, koks buvo prie Senojo turgaus, labiau miesto puošmenos dalis (nors dėl to irgi būtų galima abejoti) nei gyvybiškai svarbus įrenginys. Tiesa, jei yra viešas laikrodis, dažnai užmetame akį pažiūrėti, kiek yra valandų.

Ir tai, ko gero, ne viskas

Laikrodžiai pagal veikimą skirstomi į saulės, žvaigždžių, vandens, ugnies, dagties, švytuoklinį, mechaninį, elektromechaninį, elektromagnetinį, elektrinį, kvarcinį, kvantinį, atominį, laikrodį su gegute ir smėlio.

Tikras atvejis

Kai vyras paklausė, ką padovanoti Kovo 8-osios proga, žmona nuėjo į kitą kambarį ir surašė trijų lapų sąrašą.

Linksmieji tirščiai

– Kaltinamasis, kada aptikote svetimą piniginę?

– Kovo 8-ąją.

– Tik ją radęs privalėjote tuojau pat ateiti į policiją ir atiduoti.

– Tądien policijoje nieko nebuvo.

– O kitą dieną?

– Kitą dieną jau piniginėje nieko nebuvo.

Gairės: kokteilis
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS