Kur iškeliavo „varlius“? | Diena.lt

KUR IŠKELIAVO "VARLIUS"?

Nuo legendinio Klaipėdoje "Neptūno" baseino, kuris jau daug metų – gal 15, gal 20 – nefunkcionavo, anądien buvo nuluptas bareljefas "Plaukikas". Ne vienam praeiviui plaukiantis vyras pagal judėjimo būdą buvo panašus į plaukiančią varlę. Nenuostabu, kad šiam kūriniui todėl ir prigijo kitas pavadinimas.

Tačiau grįžkime į antradienį. Keltuvais pakelti darbininkai nukrapštė kūrinį nuo griauti planuojamos sienos ir išvežė neaiškia kryptimi. Darbus stebėję piliečiai tvirtino, kad miesto garbės piliečio kūrinys nesulaukė didelės pagarbos – buvo nudraskytas be "ceremonijų".

Iki "Kokteilio" atsirito kalbos, kad "Plaukikas" turėjo papuošti naujo baseino sieną. Gal taip ir bus, nes naujajam baseinui tikrai reikėtų kokio ženklo, žmonės galėtų identifikuoti šio pastato paskirtį. "Varlius" ant sienos būtų puikiai matomas iš labai judraus Taikos prospekto.

A.Bosas, bendradarbiaudamas su architektu Rimantu Lajumi, bareljefą (5 x 4 m) sukūrė 1976 m. Jis puikiai tiko pastatui.

"Kokteilio" pozicija

Gal plaukimo mėgėjai be reikalo baiminasi. Ko gero, "Plaukiką" norima išsaugoti, nes antraip jis būtų paliktas, kad vėliau prapultų tarp nugriautų plytų ir blokų.

Jei norite plaukti kaip varlė

Plaukite krūtinės stiliumi. Tuomet plaukiko krūtinė ir liemuo nesisuka. Tai yra populiariausias rekreacinio plaukimo stilius dėl to, kad plaukiant galva būna virš vandens santykinai ilgiausiai, be to, plaukiant krūtine galima patogiai plaukti ir lėtai. Dažniausiai mokantis plaukimo stilių daugelis pradeda nuo plaukimo krūtine. Nepaisant to varžybose plaukimas krūtine reikalauja ištvermės ir jėgos, kaip ir kiti plaukimo stiliai.

Česka (397 719; jūs plaukite "varlyte", man geriau – "delfinu")

GALERIJA

  • Nenulupo: ant griauti ruošiamo baseino dar liko viena kūrinio detalė.
Gairės: kokteilis
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS