Laksto ir fotografuoja | Diena.lt

LAKSTO IR FOTOGRAFUOJA

Arūnas, atsiuntęs "Kokteiliui" nuotrauką, kurioje nufotografuotas Smiltelės gatvės šaligatvis, apžėlęs, išklypusiomis plytelėmis, sulaukė dvejopos nuomonės.

"Kodėl reikia rodyti tai, kas bloga? – retoriškai klausė Albertas. – Klaipėda yra pats gražiausias miestas pasaulyje su gražiomis gatvėmis, kurių mūsų mieste yra labai daug."

"Mirk iš juoko, dabar visi turi telefonus ir tampa komentatoriais, laksto po visokius užkampius, paveiksluoja ir pateikia į viešumą – žiūrėkite, kaip baisu, – replikavo Jonas. – O tas šaligatvis niekam nereikalingas takas, nes baigia užželti žole."

Anot Dainoro, tokių šaligatvių net miesto centrinėje dalyje yra: "Rinkimų vizijose buvo numatyta atnaujinti šaligatvius, tačiau pažadai taip ir liko pažadais."

Dovilė antrino nuotrauką atsiuntusiam Arūnui: "Elitas nevaikščioja tokiais šaligatviais. Jei vaikščiotų, kojas išsisukinėtų. Ypač damos, avėdamos aukštakulnius batelius."

Jūra tvirtina, kad pietinėje miesto dalyje beveik visi tokie šaligatviai.

Margarita irgi turi savo nuomonę: "Kai žmonės nevaikšto, tai ir nemato... Gedminų ir Naujakiemio gatvių šaligatviai atrodė lygiai taip pat, o dabar atsidžiaugti negalime, nes einant netenka taškytis, vaikų batai nenusitranko, o ir dviračiais galima važiuoti. Ateis šventė, manau, ir į kitų kiemus."

Ir vis dėlto E.Honeckeris lankėsi

"Kokteilis" vakar pasidžiaugė, kad Klaipėdoje yra buvusios Vokietijos Demokratinės Respublikos simbolis – "Trabant" automobilis. Taip pat užsiminė apie tai, kad šios komunistinės šalies vadovas Erichas Honeckeris lankėsi Lietuvoje, tačiau į Klaipėdą neužsuko.

Muziejininkas Saulius Karalius panoro ištaisyti šią netiesą. Anot Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus istoriko, komunistinės Vokietijos vadovas lankėsi Klaipėdoje. E.Honeckeris pabuvojo Paveikslų galerijoje, prie Žvejo skulptūros, uoste ir kitose miesto vietose.

Česka (397 719; jei tiesa triumfuoja – geriau nieko nėra)

Gairės: kokteilis
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS