Leido tuoktis stadione | Diena.lt

LEIDO TUOKTIS STADIONE

"Kokteiliui" paskambinę skaitytojai iš kaimyninio Kaliningrado pranešė įdomią žinią.

Vakar šio Rusijos uostamiesčio galva Aleksejus Silanovas pasirašė dokumentą, kuris leis tuoktis "Kaliningrad" stadione, pastatytame specialiai pasaulio futbolo čempionatui Oktiabrsko saloje.

Rusai šiame mieste, be Santuokų rūmų, aukso žiedus dar gali sumainyti vienuolikoje nurodytų vietų.

O Klaipėdoje nėra ribų – jaunavedžiai gali patys pasirinkti vietą, kurioje nori tuoktis. Vienintelis reikalavimas – renginys neturi trikdyti viešosios tvarkos, o tuoktuvių vieta kelti ceremonijos dalyviams ir aplinkiniams grėsmės.

Tačiau nė viena klaipėdiečių pora nėra drįsusi santuokos iškilmėms pasirinkti Klaipėdos centrinio stadiono. Nors vestuvinių fotosesijų šioje futbolo kautynių vietoje būta, ir ne vienos, tačiau oficialus žiedų sumainymo aktas čia nėra vykęs. O gal jauniesiems nebuvo atėję į galvą tuoktis per futbolo rungtynių pertrauką, stebint, pavyzdžiui, tūkstančiui žiūrovų?

Būtina žinoti

Jei jūsų sutuoktinis yra įsiskolinęs ir nedirba, skola gali būti išieškoma iš žmonos atlyginimo. Arba atvirkščiai. Mat po santuokos antrosios pusės uždirbtas darbo užmokestis pagal Civilinį kodeksą pripažįstamas bendrąja jungtine sutuoktinių nuosavybe. Taip pat nuosavybe pripažįstamas turtas, įgytas po santuokos sudarymo abiejų sutuoktinių ar vieno jų vardu, pajamos, gautos iš sutuoktinio nuosavybe esančio turto, pajamos, gautos iš abiejų sutuoktinių bendros veiklos, ir pajamos, gautos iš vieno sutuoktinio veiklos.

Taip pat bendrąja nuosavybe pripažįstamos pajamos, gautos po santuokos sudarymo iš sutuoktinių ar vieno jų darbinės ar intelektinės veiklos, dividendai, taip pat pensijos, pašalpos bei kitokios išmokos, išskyrus tikslinės paskirties išmokas.

"Kokteilio" pastebėjimas

Tai bendro pobūdžio informacija. Ji nėra oficiali.

Gairės: kokteilis
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Super gera ir vertinga informacija. Sitie dalykai turetu buti privalomi kaip kursai besiruosiantiems tuoktis. Dabartine sistema tarsi slepia visa sita informacija. Lankaisi pas kunigus ir bendravimo psichologus, o teisiniu ir finansiniu santuokos aspektu nieks neaptarineja. O juk gyvenime jie yra paprastos kasdienybes svarbiausia dalis. Geras straipsnis. Aciu Autoriui. Gal daugiau galetumet apie tai? Pvz kur ieskot sios onformacijos busimiems jaunavedziams.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS