Kartais svečiai užsuka neįspėję iš anksto ir tenka skubiai ieškoti, kuo juos pavaišinti.
Vienas išsigelbėjimo patiekalų – morkų užtepėlė.
Visais laikais morka buvo laikoma rudens gėrybių krepšelio pažiba.
Šios daržovės, kurią galima graužti ir šiaip sau, skonis priklauso nuo to, kaip ją paruošime.
Užtepėlei sutarkuokite 2–3 vidutinio dydžio morkas, sutrinkite 2 vidutinio dydžio nuluptus avokadus. Sumaišykite viską su puse puodelio graikiško jogurto, įspauskite žaliosios citrinos, įberkite susmulkintas 2 česnako skilteles ir nepamirškite užtepėlės pabarstyti mėgstamais prieskoniais.
Galite eiti ir paprastesniu keliu. Užtektų poros morkų, kelių šimtų gramų lydyto sūrelio, žiupsnelio druskos.
Virtą morką sutarkuokite smulkia tarka (ne burokine, o šiek tiek smulkesne). Sumaišykite su lydytu sūreliu, druska. Tepkite ant duonos.
Jei tarkuotų morkų nemėgstate, galite jas supjaustyti lazdelėmis ir patiekti kartu su pagamintu padažu.
Iš istorijos
Kečupą į Ameriką atsivežė imigrantai kinai. Jie vadino jį "ke-tsiap". 1869 m. tą padažą aptiko Henry Johnas Heinzas.
Lauro lapų nauda
"Kokteilį" pasiekė įdomi informacija, kad lauro lapus galima vartoti ne tik kulinarijoje, bet ir norint atsikratyti drėgmės bei nemalonių kvapų patalpose. To senovės graikai ir romėnai siekdavo degindami šiuos lapus.
Žinovai dievagojasi, kad tai kartojant dažnai, galime atsikratyti ne tik kvapų, bet ir užkirsti kelią kai kurioms ligoms bei pagerinti savijautą. Mat įrodyta, kad lauro lapų kvapas ramina organizmą ir malšina skausmus.
Lauro lapai gali sustabdyti epilepsijos priepuolius, padėti įveikti stresą, nuovargį ir nemigą. Jų sudėtyje yra cineolio ir specifinių eterinių aliejų, atlaisvinančių kvėpavimo takus ir atpalaiduojančių visą organizmą.
Naujausi komentarai