Netraiškykite plaštakų | Diena.lt

NETRAIŠKYKITE PLAŠTAKŲ

"Kokteilis" šimtą kartų pastebėjo, kad klaipėdiečiai nežino sveikinimosi etiketo. Jaunesnis pirmas ištiesia ranką sveikintis daug vyresniam žmogui, vyras – moteriai arba žemesnes pareigas einantis pilietis savo viršininkui.

Būtina įsiminti: sveikinantis pirmumą lemia trys kriterijai – amžius, lytis ir socialinis statusas. Sveikinantis tik žodžiu (neištiesiant rankos), pirmiausia turėtų sveikintis jaunesnis žmogus, vyras turėtų pasveikinti moterį, žemesnės socialinės padėties žmogus – aukštesnės padėties asmenį.

Jeigu įeinama į patalpą, visada su jau susirinkusiais žmonėmis sveikinasi įeinantysis.

O kai sveikinamasi spaudžiant rankas, situacija keičiasi: vyresnis ranką ištiesia jaunesniam, moterys – vyrams, o aukštesnės socialinės padėties žmogus – žemesnės padėties žmogui.

Su svečiais, nesvarbu jokie kriterijai, pirmasis sveikinasi šeimininkas.

Vyrai, jei eidami gatve sutiksite moterį, pirmiausia pasisveikinti turi ji, o ne jūs. Tik po to – jūs. Jeigu susitinka dvi poros, moteris pasveikina moterį, vyrai – moteris, o paskui pasisveikina tarpusavyje.

Visada reikia spausti dešinę ranką. Jei ji sužalota, "Kokteilis" įsitikinęs, tuomet geriau nespausti jokios. Tiesa, juokingai atrodytų, jei sveikintumėmės kairėmis rankomis.

Spaudžiant ranką derėtų žiūrėti į akis. Jeigu mūvimos pirštinės, būtų gražu jas nusimauti, ypač jeigu tai padaro kitas žmogus. Tiesa, šaltu oru tai nėra būtina, o moterims pirštinių nusimauti apskritai nereikia.

Spausti ranką reikia viena ranka, o ne abiem. Spaudžiant kitam ranką, nereikia siekti ją sutraiškyti. Tiesa, paspaudimas neturėtų būti ir pernelyg silpnas.

Linksmieji tirščiai

Vyras klausia moters:

– Atsiprašau, žavi nepažįstamoji, ką jūs apie mane pagalvotumėte, jeigu aš jums atsiųsčiau oro bučinuką?

– Kad esate tinginys, vengiantis tikro darbo.

Česka (397 719; tai kieno plaštakos tvirtesnės: diskų metikų ar mūrininkų?)

Gairės: kokteilis
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS