Rimantas iš pradžių nevalgė manų košės, nes jautėsi išaugęs iš vaikiško amžiaus, o kai augino vaikus, galvojo, jog tai vaikų maistas.
Penkerių metų sūnų Beną auginanti Asta pavydėjo toms mamoms, kurių vaikai mėgsta manų košę ir neatsikalbinėja.
"Kartą, kai kantrybė išseko bandant įtikinti, kad košė skani, nors ją ir pagardindavau vaiko mėgstamiausia aviečių uogiene, situacija į gerą pasikeitė netikėtai. Sūnus ėmė smalsauti, iš ko pagaminta košė, – pasakojo klaipėdietė. – Kadangi buvau skaičiusi apie manų gamybos technologiją, galėjau tai papasakoti vaikui suprantama kalba. Dabar, kai jis valgo manų košę, žaidžiame šį žaidimą: jis manęs klausinėja apie manus, o aš jam atsakau. Lėkštėje esanti košė nepastebimai dingsta."
Rekomenduoja gydytojai
Medikai kelia rankas į viršų už tai, kad manų košę vartotų ne tik vaikai, bet ir suaugusieji. Manų košė gerai virškinama ir tinka žmonėms, kurie skundžiasi skrandžio ligomis.
Manų košė su melionu
Turėkite 2 stiklines pieno, 4 šaukštus aukščiausios kokybės manų, truputėlį druskos, mažą gabaliuką sviesto, šaukštelį cukraus, 1 stiklinę tarkuoto meliono ir žiupsnelį cinamono, papuošimui – braškių ar kokių nors kitų uogų, kurių yra šaldytuve ar spintelėje.
Į pieną įberkite truputį druskos, šaukštelį cukraus, sudėkite sviestą ir užvirkite. Maišydami atsargiai suberkite manų kruopas, po to sudėkite sutarkuotą melioną. Košę pavirkite apie 8 min. Puodą uždengtą palikite bent 5 min., kad košė pasidarytų puri. Prieš valgydami pabarstykite cinamonu, užberkite supjaustytų braškių ar skanių uogų.
Naujausi komentarai