Suole kartu su mama | Diena.lt

SUOLE KARTU SU MAMA

Anglė Becky Crandley rado būdą priversti sūnų elgtis mokykloje gražiai. Po to, kai mokyklos vadovybė dar kartą pranešė daugiavaikei mamai apie 12-mečio nederamą elgesį su pedagogais, 30-metės mamos kantrybė išseko.

Ji daug kartų kalbėjo su neklaužada, prašė elgtis kultūringai, neįžeidinėti aplinkinių. Net grasino, kad kartu eis į mokyklą ir stebės jo elgesį. Tačiau moralas ir gąsdinimai neprisibeldė į paauglio sąmonę. Jis net juokėsi iš mamos ketinimų.

O kartą mama, suderinusi savo vizitą su mokykla, atėjo į sūnaus klasę ir sėdo į tą patį suolą.

"Sūnus taip išraudo, kad neturiu net su kuo palyginti", – įspūdžiais dalijosi B.Crandley.

Toks mamos žingsnis pasiteisino, šiurkščiai besielgęs moksleivis tapo visai kitokiu.

"Manau, kad sūnus pradėjo geriau elgtis, nes tiesiog subrendo. Jis žino, jog bet kada vėl galiu ateiti į mokyklą", – kuklinosi moteris, nesuteikdama savo pastangoms reikšmės.

"Kokteilio" pozicija

Tėvams pamokose sėdėti kartu su nepaklusniomis atžalomis turėtų būti net privaloma.

Nugirstas prašymas mokykloje

Rytoj, Edvinai, atsineši iš namų sulankstomą lovelę. Tavo mama nuo šiol gyvens klasėje, nes man gaila ją kiekvieną dieną kviesti į mokyklą.

Linksmieji tirščiai

"Kokteilio" skaitytojas Kazimieras atsiuntė dar vadinamųjų mokytojų perliukų: "Kas čia taip pasmirdo degančia guma? Vėl mokyklos valgykloje bandelės prisvilo?", "Pažiūrėkime į lygtį, kurią ką tik nutrynė Gabija", "Kalvaiti, tu ką, nebylys? Aš tau šaukiu šaukiu, o tu šnekiesi toliau lyg niekur nieko!", "Nagi, eik prie lentos atsakinėti, kad būtų už ką dvejetą parašyti!", "Taigi, su dinozaurais mes išsiaiškinome, ir jie išmirė. Važiuojame toliau", "Justai! Tau žiūrėti į tą nustipusią katę kieme įdomiau negu į mane? Tu man pasakyk, nebijok. Jei įdomiau, aš nusileisiu į kiemą, atsistosiu šalia tos katės ir pasakosiu iš ten".

Česka (397 719; tėvams, sėdėsiantiems kartu su vaikais klasėse, būtų puiki proga prisiminti pamokas)

Gairės: kokteilis
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS