Takas tarp stulpų, medžių | Diena.lt

TAKAS TARP STULPŲ, MEDŽIŲ

"Tie, kurie skundžiasi, kad Klaipėdoje dviračių takai prasti, tegul pažiūrėję į nuotrauką užtyla", – pareiškė "Kokteiliui" kažkokioje valstybėje nufotografuotą dviračių taką atsiuntęs Jegoras.

Nuotraukoje gerai matyti, kad šaligatviu dviratininkams važiuoti – neįmanoma, nes kelią pastoja ne tik elektros stulpai, bet ir išsikeroję medžiai.

"Ką galvojo ant tokio šaligatvio dviračio ženklą išdažę kelininkai?" – retoriškai klausė Jegoras.

Būtina prisiminti

Dviračių vairuotojams draudžiama judėti važiuojamąja dalimi, jeigu įrengti dviračių takai; važiuoti automagistralėmis ir greitkeliais, važiuoti nelaikant bent viena ranka vairo, vežti keleivius, jeigu nėra įrengtų specialių sėdėjimo vietų, vežti, vilkti ar stumti krovinius, kurie trukdo vairuoti arba kelia pavojų kitiems eismo dalyviams, būti velkamiems kitų transporto priemonių, vilkti kitas transporto priemones, išskyrus tam skirtas priekabas, važiuoti įsikibus į kitas transporto priemones.

Gal ir buvo

Važiuoja naujasis rusas naujausiu mersedesu. Mato – dviratininkas važiuoja. Ramiai aplenkė jį. Važiuoja toliau, tik staiga dviratininkas aplenkė. Vairuotojas nesuprato, kaip tai įvyko, spustelėjo akceleratoriaus pedalą. Pavijo, aplenkė.

Po kurio laiko dviratininkas vėl aplenkė mersedesą. Rusas susinervino, greičio pedalą spustelėjo iki grindų ir vėl aplenkė dviratininką. Tik žiūri – anas ir vėl aplenkė.

Vairuotojas pavijo dviratininką ir paklausė:

– Klausyk, iš kur toks greitas esi?

– Dar kartą mane už petnešų užkabinsi – tikrai į dūdą gausi!

Linksmieji tirščiai

Pribėga Petriukas prie senelio ir prašo:

– Seneli, duok pinigų, iš pensijos atiduosiu!

Senelis sutrinka ir klausia Petriuko:

– Iš kokios pensijos?

– Kaipgi iš kokios, iš močiutės! – nekantriai atsako jam Petriukas.

Česka (397 719; ar ne laikas būtų Klaipėdoje naujai išdažyti dviračių takus?)

Gairės: kokteilis
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Klaipedietis

Cia kaip žinomo Klaipėdos architekto Gailiaus projektuotas dviračiu takas H.Manto gatveje :). Taigi nesijuokim patys is saves...

geras

Linksmieji dviraciu takeliai ,originalu ir nepakartojama,bet kas state ir taip suprojektavo , proto boksto 'visune' !

SUSIJUSIOS NAUJIENOS