Tėveliai, nejuodinkite mokyklų | Diena.lt

TĖVELIAI, NEJUODINKITE MOKYKLŲ

  • 1

Mokslo metams įsibėgėjus, prie mokyklos režimo priprato ir mokiniai, ir jų tėveliai.

Tačiau mokytojai vis dar turi priminti tėvams, kodėl jų atžaloms svarbu laiku ateiti į mokyklą, kam yra skirti namų darbai. Nemažiau svarbu tai, kad vaikui girdint tėveliai turi pozityviai kalbėti apie mokytojus ir mokyklą.

Nuo senų laikų, atžalai pradėjus lankyti mokyklą, susitinka dvi jam svarbios pusės: šeima ir mokykla. Psichologai tvirtina, kad tėvai, užuot bendradarbiavę, kartais meta iššūkį mokytojui, abejoja jo darbo principais, kas rytą egzaminuoja.

Klasės šeimininkas ir lyderis yra mokytojas, jis organizuoja mokymo procesą, išklauso tėvelių lūkesčių ir įvardija, ką gali įgyvendinti, o ko, deja, ne. Tėveliai galbūt ir abejoja jo darbo principais, siūlo idėjas, tačiau svarbu tą daryti pozityviai, civilizuotai. Vaikui girdint, apie mokyklą reikia kalbėti tik pozityviai. Nekritikuoti mokslo kalvės ypač svarbu priešmokyklinukų ir pirmokų šeimose. Tai aktualu ir vėliau, kai vaikas pakeičia klasę arba pereina į kitą mokyklą.

Pasak specialistų, normalu, kad tėvai jaučia nerimą arba turi abejonių dėl mokyklos tvarkos, mokytojo elgesio vienoje ar kitoje situacijoje. Tačiau jei nori, kad vaikas mokykloje jaustųsi saugus, pasitikėtų mokytojais, šeimoje apie mokyklą reikia kalbėti teigiamai, o sunkumus spręsti kartu su tais, kurie gali padėti keisti situaciją.

Vaikai mokosi iš tėvų

Kiekvieną rudenį vis iš naujo užverda diskusijos aktualiu klausimu – kaip vaikai turėtų malšinti alkį, kol mokosi.

Didelę įtaką požiūriui į mokyklose siūlomą maistą turi šeimos mitybos įpročiai ir įsitikinimai apie tai, kas sveika, o kas – ne. Dar sudėtingiau šeimoms, kurios derina maisto produktus, maitinasi pagal kraujo grupę, yra vegetarai ar veganai. Apskritai pastebėta, kad vaikai valgo ir mėgsta tai, ką valgo ir mėgsta jų tėvai.

Česka (397 719; prisipažinkime: visi mes turėjome savo mylimus ir nemylimus mokytojus, dėstytojus)

Gairės: kokteilis
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

PASKAIČIAU STRAIPSNIO PAVADINIMA

IR SABO NUOTRAUKA TEN.- JIS LABAI JUOKINA MOKYTOJUS?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS