Tiesos apie koronavirusą | Diena.lt

TIESOS APIE KORONAVIRUSĄ

"Kokteilis" sulaukė šūsnio patarimų ir mitų apie galimus kovos su koronavirusu būdus. Šiandien pirmoji teisingos informacijos dozė.

Klysta tie, kurie teigia, kad elektriniai rankų džiovintuvai padeda naikinti virusą. Netiesa, jie tik išsklaido. Trumpalaikis viruso pašildymas nespėja viruso sunaikinti, tačiau oro srautai tik papildomai jį paskleidžia į visas puses. O štai muilas naikina virusą puikiai – taigi, plaukite rankas.

Tie, kurie įsitikinę, jog koronavirusą žudo ultravioletinės lempos, yra teisūs. Tačiau kad šios lempos sunaikintų tą virusą, reikia tokios dozės, nuo kurios žmogaus oda nueis pūslėmis. Taigi, nesitikėkite, kad tai padės.

Tie, kas teigia, kad mus išgelbės alkoholis, labai klysta. Jis visiškai nepadeda nuo viruso, net pablogina medžiagų apykaitą ir bendrą organizmo būklę. Jei norite sirgti sunkiau, alkoholis tikrai padės, tačiau nepalengvins jūsų ligos.

Tiems, kas klausia, ar saugu siųstis siuntinius iš Kinijos. Taip, visiškai saugu. Kol siuntinys ateis, net jei jis bus apkrėstas, virusas žus. Nėra fiksuota atvejų, kad per kokius nors siuntinius panašūs virusai galėtų plisti.

Ar gali šunys arba katės skleisti koronavirusą? Teoriškai lyg ir galėtų galėti, tačiau praktiškai nėra fiksuota jokių atvejų ar galimybių. Tiesiog keturkojai neapsikrečia šiuo virusu, taigi ir neskleidžia jo.

Klausiantiesiems, ar padeda gripo ar kitokios vakcinos nuo koronaviruso, "Kokteilis" gali atsakyti: nepadeda, nes jos ne nuo to viruso.

Kai kurie "Kokteilio" skaitytojai apsipurškia nosį druskos tirpalu arba skalauja nosį. Tai – nesąmonė, tokios procedūros niekuo nepadeda.

Gairės: kokteilis
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Jonui

Labai keista! Šūdinas straipsnis, o smirdi tamsta...

Jonas

Jau straipsnių šūdinumas - baisu!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS