Žiemos atsargos virto bokštais

Žiemos atsargos virto bokštais

Pramoga: vaikaičiams reikėjo preciziškai dėti stiklainius vieną ant kito.
Pramoga: vaikaičiams reikėjo preciziškai dėti stiklainius vieną ant kito. / "Kokteilio" archyvo nuotr.

Dalia atsiuntė "Kokteiliui" nuotrauką, kurioje užfiksuota, kaip senelės žiemai konservuotų atsargų stiklainiai tapo smagia pramoga vaikaičiams.

"Anūkai pastatė bokštus, o močiutė vos infarkto negavo", – vaizdą šmaikščiai pakomentavo skaitytoja.

Tai gana arti tiesos, nes senolė tikrai tai išvydus turėjo suakmenėti: bokštus sudarė vienas ant kito sudėti devyni litro talpos stiklainiai. Vienas netikslus veiksmas, ir stiklainiai galėjo nukristi. Pasekmės būtų liūdnos – stiklų krūvos ir išsitaškiusios gėrybės.

Anot Dalios, mažieji statybininkai neišnaudojo visų resursų, kurie buvo šalia, arba dėl to, kad nedrįso statyti aukštesnių bokštų, arba laiku jų darbą pastebėjo senelė.

Populiarėja šaldymo būdas

Maistą žiemai ruošiantys lietuviai vis dažniau išbando naujus konservavimo būdus, o pastaraisiais metais ypač didelio dėmesio sulaukia vaisių ir daržovių šaldymas.

Šis būdas ne tik leidžia išlaikyti tikrąjį maisto produktų skonį, yra sveikesnis, bet ir pigesnis bei paprastesnis už tradicinius konservavimo būdus.

Šaldyti galima ir žoleles, kurių kartais soduose užauga tiesiog per daug. Jų mišiniai puikiausiai tiks sriuboms bei guliašams.

Į vieną maišelį sudėkite skirtingų daržovių (šparaginių pupelių, morkų, grybų, burokėlių, bulvių ir kt.) ir derančių žolelių, viską užšaldykite, o prireikus norimą kiekį tiesiog suberkite į puodą ir išvirkite, stengiantis daržovių nepervirti.

Prisiminkite: atšaldytų produktų negalima užšaldyti pakartotinai, nesvarbu, ar jie yra pirkti, ar užšaldyti namuose.

Pažvelgus į istoriją

Prieš išrandant šaldytuvus, Amerika XIX a. buvo didžiausia ledo importuotoja. Transportuojant ledas tirpdavo ir jo kaina augo.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra