Žvynai neerzins šeimininkių | Diena.lt

ŽVYNAI NEERZINS ŠEIMININKIŲ

Nuo šviežių žuvų patiekalų daugelį atgraso tai, kad reikia jas skusti, po to virtuvėje būna apstu žvynų.

To nereikės daryti, jei dorosite vėgėles, šamus, otus ar lynus. Jų oda – be žvynų arba jie labai smulkūs ir skusti jų nebūtina. Pakanka šias žuvis švariai nušveisti druska ar kempinėle ir gausiai nuplauti šaltu vandeniu.

Maistui ruošiant stambių, šiurkščių žvynų turinčias žuvis – karšius, vilkešerius, – prieš skusdami žvynus pusei minutės pamerkite juos į verdantį vandenį, tuomet žuvis nuvalyti bus lengviau.

Jei žuvis ruošitės kepti, nevarkite lupdami odą. Ji sutvirtina mėsą, padeda kepamai žuviai nesuirti. Kad iškeptų tolygiau, o kepama filė nesiraitytų, prieš kepant, odą keliose vietose įpjaukite.

Savaitgalio patiekalas

Perskaitę itin vertingų patarimų apie žuvų paruošimą, savaitgalį pasiruoškite lašišos filė su pesto padažu.

Vienai porcijai reikės: 250 g lašišos filė, žiupsnio druskos, citrinpipirių, 30 g pesto padažo, 200 g šparagų, kelių smulkiavaisių pomidorų.

Šparagus nuplaukite, nupjaukite jų kietąją dalį, išdėliokite ant kepimo indo dugno. Stačiakampį filė gabaliuką pabarstykite druska, citrinpipiriais ir paklokite ant šparagų. Filė viršų patepkite pesto padažu. Nuplautus ir nusausintus pomidorus supjaustykite perpus ir išdėliokite ant padažu pateptos lašišos.

Patiekalą kepkite 20–25 min. iki 160–175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Linksmieji tirščiai

Grįžęs iš žvejybos, suvalkietis pasakoja žmonai:

– Jau tas mūsų žmonių šykštumas, net baisu! Taigi sutarėme, kad tas, kuris žuvį pagaus pirmas, pirks buteliuką, o antras – užkandos. Sėdime, žvejojame. Žiūriu, Antano plūdė tik niurkt į dugną, o tas apsimeta, kad nemato. Paskui Vincui kažkas taip užkibo, kad net meškerė sulinko. O Vincas nė krust, aplink žvalgosi, uodus gainioja.

– Tai gal tu pirmas ištraukei? – klausia žmona.

– Ar aš kvailas? Aš visai be slieko žvejojau!

Gairės: kokteilis
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

NeCeska

Ceska debileee :))

SUSIJUSIOS NAUJIENOS