M.Žukauskas: BBL čempionų vardai būtų vienas svarbiausių klubo momentų | Diena.lt

M.ŽUKAUSKAS: BBL ČEMPIONŲ VARDAI BŪTŲ VIENAS SVARBIAUSIŲ KLUBO MOMENTŲ

„Šiaulių“ komandos kapitonas Mindaugas Žukauskas neabejoja, jog pergalė šį savaitgalį vyksiančiose  Baltijos krepšinio lygos (BBL) finalinio ketverto varžybose būtų vienas svarbiausių momentų klubo istorijoje.

- Sveikinimai sugrįžus į BBL finalinį ketvertą. Kaip jaučiatės čia patekę? Ar  „Šiauliai“ turėjo tokį tikslą?, - oficiali BBL lygos svetainė internete bbl.net paklausė krepšininko.

- Ačiū. Jaučiuosi laimingas galėdamas žaisti BBL finaliniame ketverte. Mūsų komanda turėjo daug tikslų prieš prasidedant sezonui  ir šis buvo vienas iš jų. Būtų puiku užlipti ant nugalėtojų pakylos savoje arenoje.

- Šį sezoną jūs  jau esate nugalėję  „Žalgirį“ BEKO-LKL čempionate. Kokios buvo pastarosios pergalės pagrindinės priežastys?

- Tai buvo graži pergalė. Didelė pergalė mažo biudžeto komandai.  Manau, jog didžiausia šios pergalės priežastis buvo didelis noras nugalėti favoritus. Mes labiau troškome laimėti nei žalgiriečiai. Žinoma, savi žiūrovai buvo šeštasis žaidėjas aikštėje, jie padėjo laimėti. Neabejoju, jog „Žalgiris“ BBL pusfinalyje bus stipresnis, tačiau aš pasitikiu savo komanda. Mes tiesiog turime žaisti savo žaidimą, gerai gintis ir taikliai mesti. Namų aikštė ir savi žiūrovai mums padės.

-  Kalbėjote apie tai, jog jums svarbu savoje aikštėje užlipti ant nugalėtojų pakylos. Tikitės, jog arena bus sausakimša pusfinalio rungtynėse su „Žalgiriu“?

- Neturėjome daug žiūrovų reguliariojo sezono rungtynėse, tačiau su tokiais varžovais  kaip „Žalgiris“ arena būna visuomet beveik užpildyta. Manau, kad ir BBL pusfinalyje arena bus pilna.

- Įpusėjus sezonui netekote vieno komandos lyderių, amerikiečio Genzelio Bowleso.  Kaip  pasikeitė komandos žaidimas  ir taktika be šio žaidėjo?

- Tai buvo didelė netektis komandai. Žinoma, mes kelias savaites ieškojome naujos žaidimo strategijos. Tačiau mūsų komanda turi didelę dvasią. Treneriai sunkiai dirbo kad rastų kelią į pergales. Pasipildžius dviem naujokais  - Juciku ir Grafu  mes jaučiamės pakankamai stiprūs kovoti dėl medalių.

- Ką  „Šiauliams“ reikštų  laimėti BBL čempionų vardus?

- Toks laimėjimas turbūt būtų didžiausias klubo istorijoje. Tačiau dabar nenoriu apie tai kalbėti. Visų pirma turime laimėti pusfinalio mačą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS