85 metų vyras pateko į avariją: nesuvaldė elektrinio vežimėlio ir rėžėsi į tvorą | Diena.lt

85 METŲ VYRAS PATEKO Į AVARIJĄ: NESUVALDĖ ELEKTRINIO VEŽIMĖLIO IR RĖŽĖSI Į TVORĄ

  • 0

Trečiadienį, balandžio 3 d., pirminiais duomenimis, įvyko 13 eismo įvykių, sužeista 14 žmonių. Nukentėjo 3 asmenys, važiavę viešuoju transportu, į įvykius pateko 2 motociklų vairuotojai, dviračiu važiavusi nepilnametė susidūrė su pėsčiuoju, apvirto elektriniu neįgaliojo vežimėliu važiavęs garbaus amžiaus vyras.

Policija gavo 193 pranešimus apie techninius eismo įvykius (žmonės juose nenukentėjo). Per parą nustatyta daugiau nei 860 Kelių eismo taisyklių pažeidimų.

Ryte (apie 6.45 val.) Vilniuje, Šeimyniškių ir Sporto gatvių sankryžoje, 41 metų moters vairuojamas automobilis „Subaru Impreza“, sukdamas į kairę, nepraleido pagrindiniu keliu važiavusio BMW markės automobilio, kurį vairavo 39-erių moteris, ir su juo susidūrė. Nukentėjo abi vairuotojos, jos paguldytos į ligoninę.

Po ketvirtos po pietų sostinėje, Žirmūnų gatvėje, dviračiu šaligatviu važiuodama nepilnametė kliudė ėjusį 16 metų berniuką ir nugriuvo. Susidūrimo metu susižeidė 17 metų mergina, ji dėl galvos smegenų sukrėtimo paguldyta į ligoninės reanimaciją.

Popietę Skuode, Laisvės gatvėje, elektriniu neįgaliojo vežimėliu į dešinę sukęs vyras jo nesuvaldė, užvažiavo ant šaligatvio ir atsitrenkė į tvorą. 85 metų vyras išvežtas į Klaipėdos ligoninę.

Kauno ir Mažeikių rajonuose į eismo įvykius pateko motociklais važiavę vyrai. Prieš vienuoliktą ryto Kauno rajone, Jaučakių kaime, Jurbarko plento ir Žvaigždės gatvės sankryžoje, susidūrė nenustatytas automobilis ir motociklas „Suzuki 1500“. Nukentėjo ir į ligoninę paguldytas 28 metų motociklo vairuotojas. Pirminiais duomenimis, automobilis, išvažiuodamas iš šalutinio kelio ir sukdamas į kairę, nepraleido priešpriešiais tiesiai važiavusio motociklo.

Apie 18.58 val. Sedoje (Mažeikių r.), Žvejų gatvėje, į dešinę motociklu „Honda NX 650“ sukdamas 27 metų vyras jo nesuvaldė ir apvirto. Per eismo įvykį jis ir nukentėjo (stebėti paguldytas į ligoninę).

Apie 10.30 val. Kaune, Jonavos gatvėje, Kauno pilies stotelėje, maršrutinis autobusas „VAN Hool“, vairuojamas 59 metų vyro, pradėdamas važiuoti kliudė ir sužeidė į autobusą lipusią keleivę. 87 metų moteris dėl galvos žaizdos nuvežta į ligoninę.

Kaune nukentėjo ir 75 metų vyras. Žaliakalnyje, Eivenių gatvėje, stotelėje iš troleibuso „Solaris Trollino“ išlipančiam keleiviui užsidarančios troleibuso durys prispaudė ranką. Pradėjęs važiuoti troleibusas sužeidė žmogų.

Dviračių vairuotojams primenama: Važiuoti važiuojamąja kelio dalimi dviračiu leidžiama ne jaunesniems kaip 14 metų asmenims, o išklausiusiems Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministerijos nustatytą mokymo kursą ir turintiems mokyklos išduotą pažymėjimą, – ne jaunesniems kaip 12 metų asmenims. Prižiūrint suaugusiajam, važiuoti važiuojamąja dalimi dviračiu leidžiama ne jaunesniems kaip 8 metų asmenims. Gyvenamojoje zonoje dviračių vairuotojų amžius neribojamas.

– Dviračio vairuotojas (keleivis) iki 18 metų, važiuodamas (vežamas) keliu, privalo būti užsidėjęs ir užsisegęs dviratininko šalmą. Vyresniam kaip 18 metų asmeniui, dviračiu važiuojančiam keliu, rekomenduojama būti užsidėjus ir užsisegus dviratininko šalmą.

Dviračių vairuotojams draudžiama:

– Važiuoti važiuojamąja kelio dalimi, jeigu įrengti dviračių takai, išskyrus Kelių eismo taisyklėse nustatytus atvejus.

– Važiuoti automagistralėmis ir greitkeliais.

– Kirsti važiuojamąją dalį važiuojant pėsčiųjų perėjomis.

– Važiuoti nelaikant bent viena ranka vairo.

– Vežti keleivius, jeigu nėra įrengtų specialių sėdėjimo vietų.

– Vežti, vilkti ar stumti krovinius, kurie trukdo vairuoti arba kelia pavojų kitiems eismo dalyviams.

– Būti velkamiems kitų transporto priemonių.

– Vilkti kitas transporto priemones, išskyrus tam skirtas priekabas.

– Važiuoti įsikibus į kitas transporto priemones.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS