Aiškėja daugiau detalių apie pražūtingą gaisrą Kupiškio rajone: tiriamos kelios nelaimės versijos | Diena.lt

AIŠKĖJA DAUGIAU DETALIŲ APIE PRAŽŪTINGĄ GAISRĄ KUPIŠKIO RAJONE: TIRIAMOS KELIOS NELAIMĖS VERSIJOS

Kupiškio rajone degusiame name dūmų detektoriaus nebuvo, trečiadienį pranešė ugniagesiai.

„Name nebuvo dūmų detektoriaus, kuris būtų pažadinęs tuo metu jau miegojusią šeimą“, – rašoma Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) pranešime.

Per vėlai pastebėtas gaisras iš viso nusinešė trijų žmonių gyvybes. Tai – daugiausiai aukų šiemet pareikalavęs gaisras Lietuvoje.

Nors ugniagesiai į nelaimės vietą atskubėjo per kelias minutes, medinis gyvenamasis namas jau degė atvira liepsna. Gelbėtojai su kvėpavimo organų aparatais įėjo į vidų, surado du žmones, išnešė juos į lauką, tačiau greitosios pagalbos medikai konstatavo jų mirtį.

Vėliau viduje buvo rastas ir išneštas dar vieno apdegusio žmogaus kūnas.

Per gaisrą sudegė pastato stogas, pradegė perdanga, išdegė namo vidus. Gaisrą gesino 18 ugniagesių, atvykusių su penkiomis automobilinėmis cisternomis.

Toje nelaimėje mes dabar ir esame, stengiamės kažkuo padėti.

Pasak budėjusios Biržų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyriausiosios specialistės Angelės Darčkienės, gaisro židinio zona buvo ties namo viduriu, o žmonės buvo rasti kitame gale.

„Nuo ko kilo gaisras, bus tiriama. Neatmestinos versijos ir dėl krosnies, elektros instaliacijos ar neatsargaus rūkymo“, – pranešime sakė pareigūnė.

Alizavos seniūnijos seniūnė Raminta Ribokaitė BNS sakė, kad gyventojai yra sukrėsti nelaimės, namas stovėjo ne atokioje vietoje, šalia yra kaimynų, išsamiau pasakoti apie šeimą ji nenorėjo, tik pridūrė, kad anksčiau gaisrų nebuvo kilę.

„Toje nelaimėje mes dabar ir esame, stengiamės kažkuo padėti“, – BNS sakė seniūnė.

Panevėžio apskrities policijos atstovė Odeta Jukniūtė BNS sakė, kad policijai namo gyventojai nebuvo žinomi, nebuvo gauta kvietimų dėl girtavimų ar kitų priežasčių.

PAGD duomenimis, šiemet gaisruose jau žuvo 24 žmonės. Miestuose žuvo penki, o miesteliuose ir kaimo vietovėse – 19.

Daugiausia gyventojų šiais metais žuvo antradienį – net 10 (iš jų septyni – kaimiškose vietovėse). Tragiškiausias paros laikas – nuo 20 val. iki 21 val. Tuo metu žuvo 7 gyventojai (visi kaimiškose vietovėse). 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS