Alytuje žuvusio kūdikio mama: to nesapnavau net baisiausiame košmare | Diena.lt

ALYTUJE ŽUVUSIO KŪDIKIO MAMA: TO NESAPNAVAU NET BAISIAUSIAME KOŠMARE

  • 46

Artėjančios šventės ir dovanų pirkimo maratonas prigeso: Alytų ir visą Lietuvą sukrėtė tragiška septynių mėnesių kūdikio žūtis.

Mama Rasa prieš daugiau nei metus jau palaidojo vieną septynių mėnesių kūdikį, žuvęs ketvirtadienį – tokio paties amžiaus, o autoįvykio metu už vairo sėdėjo Tajuko teta, neturinti vairuotojo teisių.

„Palaidoti Tajuką pinigų neturiu visiškai. Esu pasimetusi ir sukrėsta. Toks jausmas, kad mane kažkas prakeikė, nes prieš metus vienas septynių mėnesių kūdikis, dabar – antras iškeliavo. Laimei, palaidoti Tajuką padės geri žmonės“, – sako sūnaus netekusi mama Rasa.

Yra gerų žmonių

Alytaus miesto socialinių paslaugų centro direktorė Eglė Teresevičienė naujienų portalui AlytusPlius.lt patvirtino, jog mama Rasa su septynmečiu ir septynių mėnesių sūneliais gyveno jų Šeimos krizių centre jau mėnesį.

„Žinia sukrėtė. Sužinojome, kad net dvi šeimos krizių centro gyventojos važiavo tuo automobiliu. Mama Rasa su sūneliu ir dar viena gyventoja. Kai vaikelio gyvybė vakar užgeso Kauno klinikose, supratome, kad reikia imtis iniciatyvos ir pasirūpinti laidotuvėmis. Juk šventės artėja. Mama pinigėlių neturi, jos artimieji gyvena labai kukliai, mano žiniomis, tik iš pašalpų“, – kalbėjo E. Teresevičienė.

Moteris su sutuoktiniu ėmė tartis, gal jiedviem palaidoti kūdikį iš šeimos santaupų arba skelbti pinigų rinkimo akciją socialiniuose tinkluose. „Vis tik nutariau eiti trumpesniu keliu ir pasiskambinau į Alytaus laidojimo namus „Skausmo užuovėja“, pasiteiravau, gal gali padaryti nuolaidą, nes mamytės biudžete – nulis.

Įmonės vadovas atsakė, kad padės kūdikio netekusiai mamai ir pagalbą suteiks neatlygintinai. Visi turime dalintis gerumu, negalime likti abejingi. Žinokit, nustebau, kad gerų žmonių yra“, – pasakojo Alytaus socialinių paslaugų centro direktorė E. Teresevičienė.

E. Teresevičienė teigė, jog mama pasirinko vaikelį šarvoti karste.

„Noriu padėkoti ne tik laidojimo namams, jų vadovui, bet ir Alytaus Švč. Marijos Krikščionių Pagalbos bažnyčios klebonui Renaldui Janušauskui, kuris penktadienio vakarą neatlygintinai aukos Šv. Mišias ir šeštadienio popietę atvyks į laidojimo namus išlydėti vaikelį į paskutinę žemišką kelionę bei palaidos Užupių kapinėse“, – pasakojo E. Teresevičienė.

Dėkinga už pagalbą

Penktadienį susisiekus su mama Rasa, ši AlytusPlius.lt pasakojo, jog tokios situacijos nesapnavusi net baisiausiame košmare.

„Sesuo vežė pas advokatą. Nuo duobės atšokome į kalniuką, nuo kalniuko sumėtė link šaligatvio, smėlio ir apsivertėme“, – besigraudindama pasakojo moteris. Avarija vyko arti Alytaus ribos, Takniškių kaime.

Anot Rasos, sesei pretenzijų dėl sūnelio žūties ji neturi. „Buvome prisisegę, bet kai vertėmės – diržai atšoko ir Tajukas iškrito iš kėdutės. Aš žinau, kad sesė neturi teisių, bet tiek kartų esame važiavę ir viskas buvo gerai. Aš visą laiką ja pasitikėjau. Sesuo jaučiasi blogai, vos iš lovos pasikelia, nugara sužalota, nešioja įtvarą. Ji nežinojo, kad taip bus, kiekvienam gali taip atsitikti. Aš jai atleidžiu“, – kalbėjo Rasa.

Moteris turi dar du vaikučius. Keturmetis gyvena pas močiutę, o septynmetis buvo Šeimų krizių centre su mama, dabar – laikinai pas biologinį tėvą.

Sesuo jaučiasi blogai, vos iš lovos pasikelia, nugara sužalota, nešioja įtvarą. Ji nežinojo, kad taip bus, kiekvienam gali taip atsitikti. Aš jai atleidžiu.

„Aš jaučiuosi, tarsi kažkas mane prakeikė. Vieną palaidojau septynių mėnesių, kitą ir vėl laidosiu septynių mėnesių. Man gėda, kad neturiu pinigų sūnelio laidotuvėms ir esu be galo dėkinga, kad Socialinių paslaugų centro direktorė Eglė ir socialinės darbuotojos man taip padėjo. Labai ačiū laidojimo namams, kurie pasirūpino mano angeliuko paskutine kelione“, – graudinosi Rasa.

Ji teigė, kad Šeimų krizių centre atsidūrė ne dėl priklausomybių, bet tiesiog dėl nesiklostančio gyvenimo. „Nesiseka surasti tinkamo vyro, vis nesiseka. Kai palaidojau Eimantą – dirbau prie baldų, norėjau užsiimti veikla ir užsimiršti. Dabar turbūt vėl eisiu dirbti. Turiu kasininkės pardavėjos profesiją. Reikia kažką keisti gyvenime“, – kalbėjo moteris.

Visi norintys atsisveikinti su Tajuku tai gali padaryti laidojimo namuose „Skausmo užuovėja“, adresu Rūtų g. 65. Alytus.

Šarvojamas penktadienį, nuo 16 val.

Šv. Mišios bus aukojamos penktadienį, 18 val. Alytaus Švč. Marijos Krikščionių Pagalbos bažnyčioje.

Karstelio išvežimas į Užupių kapines – šeštadienį, 13 val.

Rašyti komentarą
Komentarai (46)

Domas

Atleidimas dėl žmogžudystės turi įtaką tik teismo sprendimui. Bet neturi įtakos tyrimui, bylos užvedimui, kaltinimui žmogžudyste. Turi būti teismas. Todėl, kad mama atleido, teismas gali neskirti realios laisvės atėmimo bausmės. Bet teistumas bus ir lygtinė teistumo bausmė bus, nes yra sunkinanti aplinkybė- važiavo be teisių. Čia tas pats lyg būtų girta.

zouns

Kokia šlykšti pros.tė jergutėliau-guli su visais iš eilės savo kaime ir nuo visų gimdo.Vyrai dabar išsigimę - kaip kuiliai eina paeiliui pas tą pačią bobą, kuri žargstosi prieš visus. Ir matot nusprendė, kad kažkas turi laidot jų vaiką.Nesugeba nei augint, nei prižiūrėt, nei pinigų savo vaiko išlaikymui uždirbt,tai nutarė, kad nėra reikalo iš santaupų ir už laidotuves mokėti.Juk durnių pilna Lietuva,tuoj kažkas už viską užmokės.Ir kitus jos benkartus išlaikys, kuriuos ji dėl pašalpų gimdys.Kada jau baigsis Lietuvoje ta beprotybė- išmokos valkatoms už vaikus?Juk tokie vaikai niekad nebus nei padoriais žmonėmis, nei mokesčių mokėtojais. Jie bus tokie pat kaip jų biologiniai gimdytojai- parazitai. Kam tokių Lietuvoje reikia? Pagalbinės pašalpos turi būti duodamos tik išskirtinai bėdos atveju- našlėms ar pan, kurios dorai augina savo vaikus, dirba, bet joms gal neužtenka viskam pinigų.O ne šalavoms, kurios gimdo be vyro ir dar vis nuo skirtingų ir dar vieną po kito, kai nėra sąlygų augint

Ag

Nusibodo tie pašalpiniai, vemt nuo jų verčia. Ir nusibodo tos stervos atseit mamelės, kurios tik dėl pašalpų gimdo ir pas jas auga sekanti pašalpinių, narkomanų ir girtuoklių karta. Gyvam vaikui padėčiau materialiai, ne kartą nuvežiau į vaikų namus vaisių, uogų, žaislų, rubų. Bet tokiai stervai nė už ką nepadėčiau. Pati pražudė savo vaiką, kai sėdo važiuot su neturinčia teisių. Ir dar tvirtina, kad tame nieko baisaus. Sodint abi tas bobas už vaiko nužudymą. Nesuprantu kodėl vairuotoja neapklausta, kodėl nevyksta tyrimas? Ar Lietuvoje dabar taip jau priimta, kad galima važiuoti be teisių, užmušti žmogų ir nieko už tai nebus??? Atseit ji negalvojo, kad taip bus. Tai niekas negalvoja, bet visus teisia už tai, kad kažką nužudė. Ar pasodins ar ne, čia jau kita tema. Bet teistumas turi būti ir mašina turi būti atimta.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS