Be elektros buvo likę daugiau nei 10 tūkst. elektros vartotojų | Diena.lt

BE ELEKTROS BUVO LIKĘ DAUGIAU NEI 10 TŪKST. ELEKTROS VARTOTOJŲ

Dėl naktį ir paryčiais ypač sustiprėjusio vėjo daugiausia be elektros likusių klientų suskaičiuojama Plungės, Kretingos, Raseinių regionuose.

Iš viso dėl virtusių šakų, medžių ir kitų vėjo sukeltų priežasčių be elektros buvo likę daugiau kaip 10 tūkstančių elektros vartotojų, pranešė ESO.

10 val. duomenimis elektros neturi apie 4 tūkstančius klientų, nes sutvarkius vienus gedimus fiksuojami paryčiais įvykę nauji ir sudėtingesni gedimai – keliose vietose nutrūkę elektros laidai, lūžusios elektros oro linijų atramos ir pan.

Pasak pranešimo, tokių gedimų šalinimui reikia papildomo laiko, medžiagų ar įrangos, todėl gedimų šalinimas šiek tiek užtrunka. Šiuo metu dirba ne tik ESO operatyvinės brigados, bet ir pasitelktos rangovų pajėgos, kad elektros tiekimas būtų atkurtas kuo greičiau visiems klientams.

Hidrometeorologijos tarnyba informuoja, kad vėjas iš Vakarų Lietuvos pamažu juda Šiaurės-Rytų kryptimi, todėl neatmetama, kad gedimų skaičius gali didėti, tačiau tam jau pasitelktos papildomos ESO ir rangovų elektros linijų gedimų šalinimo pajėgos.

ESO primena apie nukritusių ant žemės elektros laidų keliamą pavojų: raginame žmones nesiartinti prie nuvirtusių elektros oro linijų atramų, nukritusių laidų ar kitų elektros įrengimų ir apie tai kuo skubiau pranešti bendruoju pagalbos tel. 112 arba nemokamu ESO gedimų numeriu 1852.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

ir kas ? 10 ar 20 NER KO VERTI .lai nusiperga GENA ir VSIO !!!! problemos kokios ?!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS