Dėl valdininkų abejingumo – siaubinga nelaimė: ant žvejojančio berniuko užvirto senas medis | Diena.lt

DĖL VALDININKŲ ABEJINGUMO – SIAUBINGA NELAIMĖ: ANT ŽVEJOJANČIO BERNIUKO UŽVIRTO SENAS MEDIS

  • 30

Ant žvejojančio vaiko užvirto senas medis. Aštuonerių berniukas po smūgio krito į upę ir patyrė didelių sužalojimų. Dėl skilusių stuburo slankstelių ir kitų sužeidimų vaikas mažiausiai šešias savaites negalės vaikščioti. Nukentėjusiojo šeima įsitikinusi, kad nelaimės buvo galima išvengti ir kaltina Dusetų seniūną, kuris esą penkerius metus nereagavo į gyventojų prašymus pašalinti senus ir sudžiūvusius medžius, praneša LNK.

„Medis buvo gal 50 metų senumo, o aukštis – apie 15 m“, – teigė nukentėjusio beniuko močiutė Dorita Rameikienė.

Mažametis po smūgio įkrito į vandenį.

„Kadangi Šventoji srauni upė, jį srovė nunešė po tilteliu“, – sakė močiutė.

Po kelių sekundžių vaiką iš vandens ištraukė šalia buvęs tėtis.

„Sužalojimai siaubingi, ketvirtas ir penktas slankstelis skilęs, kryžkaulio du slanksteliai skilę, rankoje vidinis lūžis, dabar gipse, galvos sudaužymas, kojos“, – sakė D. Rameikienė.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

Aštuonmetis vis dar ligoninėje, dėl sužalojimų šešias savaites turės praleisti lovoje.

Šeimai skaudžiausia, kad nelaimės buvo galima išvengti. Savivaldybė dėl senų, sudžiūvusių ir pavojingų medžių informuota ne kartą, prašyta juos iškirsti.

„Mes tą nelaimę žinojome penkerius metus. Zarasų miestelio Dusetų savivaldybės valdininkams aš asmeniškai, tą patį darė ir kaimynai, skambinėjome, prašinėjome“, – teigė berniuko močiutė.

Šeima stebisi, kodėl net po nelaimės vieta neaptverta, žmonės toliau maudosi, žvejoja.

„Visiškai ignoruoja. Naujasis seniūnas Steponavičius išvis nešneka. Kai įvyko nelaimė, aš jam už 10 min. paskambinau. Žinoma, aš nekoketavau ir švelniai su juo nekalbėjau, pasakiau piktu tonu, kad jūsų abejingumas tikrai nelaimę išprovokavo. Jis pasakė, kad nerėkaučiau ir padėkojo už skambutį“, – sakė moteris.

LNK Žinioms susisiekus su Dusetų seniūnu Dariumi Steponavičiumi, jis sakė atostogaujantis nuo liepos mėnesio, todėl apie nukritusį medį nežino. Esą tokių Dusetose daug. Jo teigimu, už medžius atsakinga Nacionalinė žemės tarnyba.

Zarasų miestelio Dusetų savivaldybės valdininkams aš asmeniškai, tą patį darė ir kaimynai, skambinėjome, prašinėjome.

„Seniūnijoje medžių yra nežinau kiek, tai aš negaliu visų medžių žinoti, kur kas yra, net ir prie geriausių norų“, – situaciją komentavo Dusetų seniūnas D. Steponavičius.

Zarasų rajono merės seniūno argumentai neįtikino. Anot jos, medžius būtinai reikėjo pašalinti.

„Abejoju, kad nežinojo, nes vienas medis buvo pašalintas. Ir, kaip nukentėjusio vaiko močiutė sakė, vienas medis buvo pašalintas, vadinasi, situaciją matė, turėjo matyti“, – teigė Zarasų rajono merė Nijolė Guobienė.

„Šioje situacijoje visą atsakomybę turi prisiimti seniūnija. Konkrečiai šie medžiai traktuojami kaip želdiniai. Įstatymai aiškiai nustato, kad želdinių tvarkymas yra seniūnijos ir savivaldybės savarankiška funkcija. Nežiūrint į tai, kad jie auga valstybinės žemės plote, seniūnija juos turėjo sutvarkyti“, – tikino Nacionalinės žemės tarnybos atstovas Ruslanas Golubovas.

Merė teigė, kad seniūnui grįžus iš atostogų, aiškinsis, kodėl pavojingi medžiai buvo palikti, nors gyventojai apie juos ir įspėjo.

„Reiks drausmines priemones taikyti. Šitaip neatsakingai žiūrėti negalima“ – sakė Zarasų merė.

„Man belieka apgailestauti, kad dėl neveiksmuno įvyko tokia skaudi nelaimė“, – teigė R. Golubovas.

Likusius sudžiūvusius medžius prie nelaime pažymėto tvenkinio ruošiamasi iškirsti kitą savaitę.

Rašyti komentarą
Komentarai (30)

Deja

Dabar Ukrainą gelbėjam, savais rūpintis nėra kada. Nors, kai pamatai ukrainiečių automobilius, supranti, kad, kaip toje pasakoje, muštas nemuštą ant savo kupros neša. Dėl to, kad - kvailys. Taigi, kol nespausime valdininkų rūpintis Lietuva, tol jie toliau darysis tik pinigus mūsų visų sąskaita, prisidengdami karu Ukrainoje. Jau ir tiltai griūva, ne tik medžiai.

Anonimas

Nėr ko tiems vaikigaliams laipiot ant medžių. Ne ta karta. Tegul sedi namie apsižioje telefoną. Arba prie kompo. Daugiau jie niekam netinkami.

Gentvilas

Rodo apsileidimo pavyzdį-jam pofig statybos kopose,žalių plotų mažinimo mieste įstatyma prakišo-na,vienu žodžiu-kenkėjas,
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS