Dingęs alytiškis surastas pasitelkus sraigtasparnį | Diena.lt

DINGĘS ALYTIŠKIS SURASTAS PASITELKUS SRAIGTASPARNĮ

  • 1

Pasitelkę sraigtasparnį pasieniečiai aptiko dingusį 84-erių Alytaus rajono gyventoją. Naktį lauke praleidęs senolis buvo sušalęs ir gulėjo ant žemės už maždaug pusantro kilometro nuo namų.

Garbaus amžiaus vyras penktadienį apie 17 val. išėjo iš savo namų Alytaus raj. Daugų miestelyje ir dingo. Jau tą patį vakarą Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Aviacijos valdyboje buvo gautas prašymas pradingėlio paieškai panaudoti sraigtasparnį. Būta žinių, kad senolis turi sveikatos problemų.

Deja, tą vakarą dėl blogų oro sąlygų pasieniečiai negalėjo atlikti paieškos ir gelbėjimo skrydžio.

Šeštadienį ryte oro sąlygos pasitaisė, todėl iš pasieniečių bazės Trakų raj. į orą pakilo sraigtasparnis „Eurocopter EC-135“. Be pasieniečių, juo skrido ir Alytaus raj. policijos pareigūnas, kuris gerai žino Daugų apylinkes.

Kaip pranešė VSAT, paieška iš oro užtruko apie pusantros valandos. Pasieniečiai naudojo termovizorinę įrangą, kuria aptinkami šilumą skleidžiantys objektai. Buvo ištyrinėtas pats miestelis, jo prieigos ir čia tyvuliuojančio didelio ežero pakrantės.

Senolį termovizoriumi pavyko aptikti gulintį ant žemės krūmokšniais apaugusioje vietoje Daugų ribose, netoli kelio Alytus-Varėna. Apytiksliais duomenimis, nuo čia iki nelaimėlio namų yra apie pusantro km.

Informaciją apie surastą vyrą ir tikslią jo buvimo vietą pareigūnai iš sraigtasparnio perdavė žemėje paiešką vykdžiusiems policininkams. Žmogus buvo sąmoningas, tačiau labai sušalęs ir pats paeiti negalėjo. Jį pareigūnai ant rankų nunešė iki savo automobilio ir pardavė medikams.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

tomas

Tai už kiek PARDAVĖ medikams???

SUSIJUSIOS NAUJIENOS