Japonijoje karščio banga pareikalavo keturių gyvybių | Diena.lt

JAPONIJOJE KARŠČIO BANGA PAREIKALAVO KETURIŲ GYVYBIŲ

  • 0

Japoniją sekmadienį toliau dusina karščio banga - oro temperatūra dviejuose miestuose viršijo 40 laipsnių pagal Celsijų, o per savaitgalį šalyje dėl karščio mirė mažiausiai keturi žmonės, pranešė pareigūnai ir žiniasklaida.

Japonijos meteorologijos agentūra paskelbė, kad Kofu, esančiame 100 km į vakarus nuo Tokijo, po pietų oro temperatūra pasiekė 40,6 laipsnio.

Anksti sekmadienį agentūra perspėjo, kad 39-iose iš 47 šalies prefektūrų termometro stulpelis pakils virš 35 laipsnių padalos ir kad žmonės turėtų gerti daug vandens ir naudotis kondicionieriais.

Šeštadienį oro temperatūra Japonijoje 40 laipsnių viršijo pirmą kartą nuo 2007 metų rugpjūčio, kai dviejuose miestuose buvo užfiksuotas visų laikų rekordas - 40,9 laipsnio.

Šeštadienį nuo šilumos smūgio Vakarų Japonijoje mirė 84 metų moteris ir 66 metų vyras; jie buvo rasti susmukę laukuose, pranešė naujienų agentūra "Kyodo".

Dar dviejų žmonių mirtį nuo šilumos smūgio pareigūnai patvirtino sekmadienį.

80 metų moteris mirė ligoninėje po to, kai sekmadienio rytą buvo rasta susmukusi savo mediniame namelyje Aritoje, į pietus Osakos, sakė vienas medicininės evakuacijos pareigūnas. Kambaryje, kuriame ji buvo rasta, nėra oro kondicionavimo.

Saitamoje į šiaurę nuo Tokijo ligoninėje mirė 60 metų vyras, kuris šeštadienį po pietų buvo rastas be sąmonės gatvėje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS