Veliuonoje sudegė gyvenamasis pastatas (atnaujintas) | Diena.lt

VELIUONOJE SUDEGĖ GYVENAMASIS PASTATAS (ATNAUJINTAS)

Jurbarko rajone, Veliuonoje, antradienio rytą sudegė privačiam asmeniui priklausantis pastatas, anksčiau Bendrasis pagalbos centras ir ugniagesiai jį įvardijo kaip parapijos namus.

Sudegė senoji miestelio mokykla, jame pastaruoju metu gyveno trijų asmenų šeima.

„Privatus namas sudegė, dar rūksta ir dabar gesina ugniagesiai. Vėjas nešiojo nendres, bijojom, kad sausa žolė nuo jų neužsidegtų“, – Eltai sakė Veliuonos seniūnas Egidijus Mikšta.

Pasak jo, anksčiau degusiame pastate veikė mokykla, paskui namą perstatė ir suremontavo Danijos pilietis, vėliau jis mirė, namo savininkais tapo kiti žmonės.

Dabar sprendžiama, kaip padėti nuo gaisro nukentėjusiai šeimai –  kur juos apgyvendinti, pasirūpinti rūbais, maistu.

Gesinti gaisro išvyko gausios ugniagesių pajėgos, gaisras kol kas neužgesintas.

„Sudėtingos gesinimo sąlygos, nes vanduo vežiojamas iš atviro vandens šaltinio“, – Eltai sakė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovė Edita Zdanevičienė.

8.57 val. Bendrajame pagalbos centre skubios pagalbos tarnybų ryšio numeriu 112 gautas pranešimas apie tai, kad Jurbarko rajone, Veliuonos seniūnijoje, Veliuonos miestelyje, Gedimino gatvėje, dega pastatas.

Į įvykio vietą išsiųstos Jurbarko, Šakių, Kauno priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos, informacija apie įvykį perduota Kauno apskrities greitosios medicinos pagalbos stočiai.

Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos atstovė Džiuginta Vaitkevičienė Eltai sakė, kad dega ne parapijos namai, o privačiam asmeniui priklausantis dviejų aukštų pastatas, nendrėmis dengtu stogu.

„Gyventojai, pajutę, kad kažkas spragsi, Iipo į antrą namo aukštą, evakavosi patys, nukentėjusiųjų nėra. Gaisras šiuo metu dar nėra lokalizuotas“, – Eltai sakė D. Vaitkevičienė.  

Gaisrą gesina gausios ugniagesių pajėgos – septynios automobilinės cisternos ir automobilinės kopėčios.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

as tai lopytais kandonais uzdengiau stoga

tie tik spyrga bet nedega...

Anonimas

tur būt užmiršo inpregnuot nendres kad nedegtu.

Jurbarkas

Tai kuriu cia kledesiu klausyt
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS