Jūros malonumai gresia netektimis: gelbsti patarimas stebėti bangas (vaizdo įrašas) | Diena.lt

JŪROS MALONUMAI GRESIA NETEKTIMIS: GELBSTI PATARIMAS STEBĖTI BANGAS (VAIZDO ĮRAŠAS)

  • 0

Su gerai orais atkeliauja ir grėsmės. Vien sekmadienį Baltijos jūroje skendo dvi paauglės. Laimei, jos buvo išgelbėtos. Pernai tragedijų neišvengta.

Vakar Klaipėdoje, prie šiaurinio molo skendo paauglė. Ją ištraukė kaituotojai. Ties Girulių paplūdimiu merginą ir vaikiną, kurie maudėsi kartu su grupele jaunuolių iš Ukrainos, pagavo srovė ir pradėjo nešti į jūrą.

Juos išgelbėjo paplūdimio gelbėtojai, priplaukę vandens motociklu. 

Nelaimei lengviau užbėgti už akių nei gelbėtis į ją pakliuvus. Žinovai pataria, kad reikia stebėti, kur lūžta bangos, o kur jos grįžta ir traukia žmones gilyn į jūrą.

Andrėjus Isponikovas yra pasidalinęs informatyviu vaizdo įrašu, kuriame aiškino, ko prie Baltijos jūros reikia vengti, ypač jei ketinama maudytis su vaikais.

Vyras paaiškino, kaip iš tolo atskirti, kur yra seklu ir saugu maudytis, o kuriose vietose srovė traukia į jūrą. „Matote, bangos ten lūžta, vadinasi, yra labai seklu, – rodydamas į kairę ir dešinę pasakojo vyras. – Per vidurį nematome bangų, nes tai yra kanalas, pro kurį vanduo grįžta ir traukia atgal į jūrą“.

Rekomenduojama neiti maudytis vienam, kad būtų kas galėtų jums pašaukti pagalbą ar paskambinti gelbėtojams. Beje, vaikams iki 14 metų be suaugusiųjų priežiūros maudytis vandens telkiniuose draudžiama.

Asociatyvi Vytauto Petriko nuotr.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS