Klaipėdos ugniagesiams nerimą kelia netvarka daugiabučiuose | Diena.lt

KLAIPĖDOS UGNIAGESIAMS NERIMĄ KELIA NETVARKA DAUGIABUČIUOSE

  • 1

Ugniagesiams nuolat susirūpinimą kelia gaisrai gyvenamajame sektoriuje, ypač daugiabučiuose namuose. Pernai Klaipėdoje daugiabučiuose gyvenamuosiuose namuose kilo 94 gaisrai, vienas iš jų baigėsi buto šeimininkės mirtimi. Šiemet uostamiestyje daugiabučiuose namuose jau užfiksuota 11 gaisrų.

Šiemet uostamiestyje daugiabučiuose namuose jau užfiksuota 11 gaisrų. Gaisrai butuose dažniausiai kyla dėl neatsargaus elgesio su ugnimi, elektros įrangos įrengimo ir eksploatavimo pažeidimų, dėl elektros instaliacijos gedimų. Aktuali problema – gaisrai daugiabučių namų bendro naudojimo patalpose – balkonuose, lodžijose, rūsiuose. Tokio pobūdžio gaisrų kilimo galimybes sukelia patys daugiabučių namų gyventojai, bendro naudojimo patalpose palikdami nereikalingus daiktus, baldus, atliekas, medžiagas, galinčias greitai užsidegti.

Antradienį ugniagesiai skubėjo malšinti gaisro Kuncų gatvėje esančiame daugiabutyje, kur bendro naudojimo laiptinėje, prie balkono degė išmesta lova. Gaisro metu išdegė bendro balkono medinės durys ir langas, stipriai aprūko 4-6 aukštų laiptinės, nuo dūmų sugadintos gyventojų butų durys.

Siekiant išvengti gaisrų ir skaudžių nelaimių, ugniagesiai gyventojams primena, kad daugiabučiuose gyvenamuosiuose namuose draudžiama užgriozdinti ar užkrauti įvairiomis medžiagomis ir įrenginiais balkonus, lodžijas, liukus, angas ir įėjimus, pavojinga bendro naudojimo patalpose kaupti nenaudojamus namų apyvokos daiktus, šiukšles.

Už šį „Bendrųjų gaisrinės saugos taisyklių“ pažeidimą gali būti taikomos administracinės poveikio priemonės – Administracinių teisės pažeidimų kodekse piliečiams numatoma bauda nuo 25 Lt iki 250 Lt.

Taip pat prašoma gyventojų rūpintis savo ir aplinkinių saugumu – naudotis tik techniškai tvarkingais elektriniais buitiniais, šildymo prietaisais, elektros instaliacija, tinkamai juos eksploatuoti, atsargiai elgtis su ugnimi, nepalikti be priežiūros gaminamo maisto ant viryklių ar krosnelių.

Pastebėję priešgaisrinės saugos reikalavimų pažeidimus gyvenamųjų namų bendrojo naudojimosi patalpose, visomis įmanomomis priemonėmis bandykite juos pašalinti arba apie pažeidimus praneškite pastatą administruojančios įmonės atstovams.

GALERIJA

  • Klaipėdos ugniagesiams nerimą kelia netvarka daugiabučiuose
  • Klaipėdos ugniagesiams nerimą kelia netvarka daugiabučiuose
  • Klaipėdos ugniagesiams nerimą kelia netvarka daugiabučiuose
  • Klaipėdos ugniagesiams nerimą kelia netvarka daugiabučiuose
Ugniagesių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

morgenrot

Alksnynės 7 name jau kelis mėnesius laiptinėje septintame aukšte gyvena benamis. Kalėjęs už narkotikų platinimą ne kartą, tris metus gyveno namo rūsyje (buvo sukėlęs gaisrą), iškraustytas iš ten, apsigyveno laiptinėje. Nebežinom, kur kreiptis, nes visi kratosi prievolės jį iškraustyti...Jungiasi prie bendro naudojimo elektros, degina žvakes, girtas spardo gyventojų butų duris, automobilius aikštelėje. Priešgaisrinės apsaugos reikalavimai pažeidžiami nuolat, bet toje laiptinėje gyvenantys žmonės baiminasi jo keršto ir tyli...Ką daryti, kur kreiptis, kaip iškraustyti parazituojantį asmenį ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS