Mažeikiuose apvirto vilkikas: į aplinką išsiliejo 20 tonų bitumo | Diena.lt

MAŽEIKIUOSE APVIRTO VILKIKAS: Į APLINKĄ IŠSILIEJO 20 TONŲ BITUMO

  • 0

Mažeikių rajone, kelyje Mažeikiai-Plungė ties Sedos miesteliu, apvirtus karštą bitumą gabenusiam vilkikui, į aplinką išsiliejo apie 20 tonų šio naftos produkto.

Aplinkos ministerijos duomenimis, pirmadienį vilkikas iš Mažeikių į Kauną vežė daugiau kaip 25 tonas bitumo keliams taisyti. Dėl slidžios kelio dangos vairuotojas sankryžoje automobilio nesuvaldė ir šis apvirto. Iš pažeistos cisternos didžioji dalis bitumo išsiliejo į aplinką. Dalis jo pateko ant važiuojamosios kelio dalies, o dalis nutekėjo į pakelės griovį.

Kaip sakė Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento Mažeikių rajono agentūros vedėjas Nilius Kupliauskas, bitumo tekėjimui sustabdyti skubiai buvo įrengti smėlio pylimai. Siekiant apsidrausti, kad teršalų nepatektų į netoliese tekančią Varduvą, ties drenažo žiotimis pastatyta naftos produktų gaudyklė.

Ne pirma avarija

Aplinkosaugininkai nurodė bendrovei „Tomega“, kuriai priklauso avariją patyręs vilkikas, surinkti visus išsiliejusius naftos produktus, o užterštą teritoriją sutvarkyti.

Atšalus ant važiuojamosios kelio dalies išsiliejusiam bitumui, jo gabalai jau surinkti. Antradienį turėtų būti surinktas ir ant žolės patekęs bitumas, kai tik jis baigs stingti.

Tokia avarija jau ne pirma Šiaulių regione. Pernai netoli Šiaulių irgi buvo apvirtęs bitumą vežęs vilkikas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS