Pabiržėje sukeltos visos tarnybos: aliarmas pasirodė netikras? | Diena.lt

PABIRŽĖJE SUKELTOS VISOS TARNYBOS: ALIARMAS PASIRODĖ NETIKRAS?

  • 2

Dėl įšalusio egzotinio krokodilo krante niekas nesuko galvos, tačiau dėl tvenkinyje įšalusių gulbių ant kojų buvo sukeltos visos Pabiržės miestelio tarnybos, pasakojama LNK reportaže.

Pabiržės miestelyje dviejų gulbių tvenkinyje žmonės pagailėjo, o krokodilo ant kranto – ne. Sušalęs, nesušalęs, apsnigtas, gyvas, negyvas – na, krokodilas, aiškiai, ne vietinis, dirbtinis. Visai kas kita – vargšės, mirštančios gulbės.

„Gulbės sušalo. Pirmi skambučiai buvo, kad reikia gelbėti įšalusias gulbes“, – sakė Pabiržės seniūnė Vita Zurbaitė.

Dėl lede įšalusių gulbių pasipylė skambučiai.

„Nespėjau grįžti iš Norvegijos ir ištraukti. Tai jos ir užšalo. Kažkas paskambino ir sukėlė ant kojų visas tarnybas, kad gulbes gelbėtų. Ir gamtosaugininkai lėkė žiūrėti, ir veterinarai – labai daug jų buvo čia privažiavę“, – sakė Pabiržės gyventojas Sigitas Juodžionis.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

Tarnybos pripažįsta, kad gelbėti plastiko gulbių važiavo pirmąkart. Žinoma, prieš vykdami to nežinojo. O kai sužinojo, nepyko, nes kad ir perdėtas žmogaus rūpestis mažesniais už save, pavergia. Su gulbėmis tokio ažiotažo niekas nesitikėjo. Veikli bendruomenė prieš kurį laiką išvalė apžėlusį tvenkinį, privežė smėlio, padarė tiltelį, suolelių. O vienas aktyvistas tvenkinį papuošė plastiko paukščiais. Vyras pripažįsta, kad figūrėlės – masinis kičas, bet į natūralias gulbes iš tolo labai panašu.  

„Kai grįžau iš Norvegijos, sugalvojau tas gulbes nupirkti. Nes paukščiai pritraukia lankytojų, visi atvažiavę fotografuodavo, nes galvojo, kad čia gyvos gulbės“, – pasakojo Sigitas. 

Kai grįžau iš Norvegijos, sugalvojau tas gulbes nupirkti. Nes paukščiai pritraukia lankytojų, visi atvažiavę fotografuodavo, nes galvojo, kad čia gyvos.

 

Kol traukėsi ledas, gulbės šiek tiek judėjo.

„Jos yra pritvirtintos ant laisvos virvės. Kai vėjas papučia, atrodo, kad jos plaukia tai į vieną pusę, tai į kitą“, – aiškino Pabiržės gyventojas.

Ledui visai užsitraukus, karališkos gulbės natūraliai įšalo. O kas baisiausia, miestelyje, kur beveik 1,5 tūkstančio gyventojų, niekas neskubėjo jų gelbėti.

„Niekas neskubėjo gulbių gelbėti. Sulauks pavasario, pačios pradės plaukti “, – šypsodamasis kalbėjo Pabiržės gyventojas Alius, kuris, kaip ir daugelis kitų vietos gyventojų, žinojo apie netikras gulbes.

Pabiržės gyventojai turi dvejopą nuomonę dėl šių paukščių. Vieniems patiktų, kad plastiko gulbės išliktų, nes jos garantuotai neišskris. Kitiems norėtųsi tvenkinyje matyti gyvas gulbes.   

GALERIJA

  • Pabiržės miestelis
  • Pabiržėje sukeltos visos tarnybos: aliarmas pasirodė netikras?
  • Pabiržėje sukeltos visos tarnybos: aliarmas pasirodė netikras?
Stop kadras
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

nemiegokite žurnaliūgos

pasęnusios naujienos

na, ir juokeliai...

sulėkė visos tarnybos...o gal tas spektaklis nekainavo ??? Nebėr žodžių...nuo kvailumo vaistų nėra...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS