Panevėžyje iš gaisro išgelbėtas vyras gydomas reanimacijoje, evakuoti namo gyventojai | Diena.lt

PANEVĖŽYJE IŠ GAISRO IŠGELBĖTAS VYRAS GYDOMAS REANIMACIJOJE, EVAKUOTI NAMO GYVENTOJAI

  • 0

Penktadienio naktį Panevėžyje iš gaisro bute buvo išgelbėtas apdegęs vyras, buvo evakuoti namo gyventojai, pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas.

Apie gaisrą penkių aukštų bendrabutyje Nemuno gatvėje pranešimas buvo gautas apie 1.18 val.

Ugniagesiai, įėję į butą ketvirtajame aukšte, prie durų rado sukniubusį vyrą. Jie išnešė žmogų į lauką ir perdavė greitosios pagalbos medikams.

Apdegęs ir praradęs sąmonę vyras buvo išvežtas į ligoninę. Šiuo metu jis gydomas reanimacijoje.

Iš degančio buto iki atvykstant ugniagesiams spėjo išeiti dar du ten miegoję žmonės – vyras ir moteris.

Pasak kaimynų, šiame bute kas vakarą buvo išgėrinėjama ir rūkoma, o butas paverstas landyne.

Vienas dūmais apsinuodijęs vyras po medikų apžiūros taip pat buvo išvežtas į ligoninę. Ugniagesių paraginti 25 namo gyventojai išėjo į lauką.

Pasak šiąnakt budėjusio ir į gaisrą vykusio Panevėžio priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Pasvalio priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyriausiojo specialisto Mindaugo Motuzo, bute nebuvo nei elektros, nei dūmų detektoriaus.

„Labiausiai tikėtina, kad gaisras kilo dėl neatsargaus elgesio su ugnimi – neatsargaus rūkymo arba žvakės. Pasak kaimynų, šiame bute kas vakarą buvo išgėrinėjama ir rūkoma, o butas paverstas landyne. Policija taip pat informavo, kad šiąnakt abu vyrai buvo neblaivūs“, – sakė jis.

M. Motuzo teigimu, jam ne kartą yra tekę važiuoti į bendrabučiuose kilusius gaisrus, kurių priežastis – alkoholis ir netinkamas gyvenimo būdas.

Pasak jo, dūmų detektorių tokiuose būstuose niekada nebūna.

Gaisro Nemuno gatvėje metu išdegė vieno kambario butas. Likvidavę gaisrą ir išvėdinę patalpas, ugniagesiai gyventojams leido grįžti namo.

Šiemet bendrabučiuose užgesinta 30 gaisrų, juose žuvo vienas gyventojas, penki patyrė traumų, tiek pat buvo išgelbėti.

Pagrindinės gaisrų priežastys – tyčinė žmonių veika (septyni padegimai), neatsargus žmogaus elgesys pašalinis ugnies šaltinis – tokių atvejų fiksuota po penkis, taip pat elektros įrenginių, prietaisų, elektros instaliacijos gedimai (fiksuoti keturi gaisrai), du gaisrai kilo dėl neatsargaus rūkymo.

Pernai bendrabučiuose kilo 39 gaisrai, žuvusiųjų nebuvo.

Šiemet gaisruose iš viso žuvo 61 žmogus, iš jų 22 – dėl neatsargaus rūkymo, 15 – dėl neatsargaus elgesio su ugnimi.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS