Per parą 118 kartų vykta šalinti nuvirtusių medžių: daugiausiai – Kauno apskrityje | Diena.lt

PER PARĄ 118 KARTŲ VYKTA ŠALINTI NUVIRTUSIŲ MEDŽIŲ: DAUGIAUSIAI – KAUNO APSKRITYJE

  • 2

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD) antradienį 118 kartų vyko šalinti vėjo nuverstų medžių ir nulaužytų šakų.

PAGD atstovė Laura Valauskienė BNS sakė, kad daugiausiai – 70 – iškvietimų dėl ant kelio ar automobilių užkritusių medžių ir šakų gauta Kauno apskrityje.

Panevėžio ir Alytaus apskrityse ugniagesiai po dešimt kartų vyko šalinti vėjo padarinių, Marijampolės ir Utenos – po aštuonis.

Septyni iškvietimai gauti Šiaulių apskrityje, penki – Vilniaus apskrityje.

Kaune ugniagesiai pašalino 64 nulaužtus medžius, jie virsdami apgadino 18 automobilių,

Dviejose vietose buvo nutraukti elektros laidai, Šilainių plente nulūžę penki medžiai nutraukė elektros laidus, kelioms valandoms buvo apribotas eismas gatvėje.

Nuvirtę medžiai taip pat apgadino automobilius Kėdainių rajone, Visagine ir Vilniuje.

Net 20 medžių nuvirto Jonavos rajone esančiame Guldynų kaime, aštuoni medžiai išvirto Kauno rajono Ginėnų kaime.

Ant kelio nuvirtę medžiai sutrukdė ugniagesiams atvykti į Kauno rajone, Vilemų kaime, kilusį gaisrą, tik supjausčius ir patraukus medžius pavyko tęsti kelionę. Per gaisrą sudegė automobilis „Nissan Primera“.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, antradienį vėjo gūsiai siekė 15–20 metrų pers sekundę, dalyje šalies teritorijos krito sniegas, šlapdriba.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Kur Dambrauskas?

O kur buvo Dambrauskas su savo gvardietėmis? kodėl negulėjo po medžiais?Kiek būtų sutaupę medžių.Juk medis nebūtų virtęs ant Dambrausko. Dabar,kaip nuvirto tiek medžių,kurie pridarė daug žalos,Dambrausko šutvė,matomai labai gailisi,kad nespėjo atsigulti.

aktyvistė bronytė iš šančių

kokia bjauri tvora, medį perlaužė. reikia tvorą pašalinti, o medį bandyti reanimuoti. tvoros savininkui skirti baudą už tvoros nepriežiūrą ir medžio sužalojimą.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS