Pareigūnai: per alkoholį žmonės daro protu nesuvokiamus dalykus | Diena.lt

PAREIGŪNAI: PER ALKOHOLĮ ŽMONĖS DARO PROTU NESUVOKIAMUS DALYKUS

  • 2

Anot pareigūnų, šventės niekada jiems nebūna lengvos, įvykių suvestinės ilgesnės nei įprastai. Raseinių policija po Kalėdinio savaitgalio dėl 2 metukų mergaitės galimo sunkaus sveikatos sutrikdymo sulaikė jos mamą ir šios draugą. Apie nelaimingus įvykius – policijos atstovas Ramūnas Matonis LNK reportaže.

– Kokios buvo šios Kalėdos policijos pareigūnų akimis?

– Turbūt jau tradicija tampa, kad šventės nebūna labai lengvos. Ir tų įvykių visuomet šiek tiek daugiau. Ne išimtis ir šios Kalėdos. Įvykių suvestines matėme dvigubai ilgesnes nei įprastai. Ir iškvietimų pareigūnams tikrai netrūko. Gal tai nebuvo labai tragiškos šventės, bet nestigo įvykių, kur buvo žalojami žmonės ar susižalojo patys.

–  Kokia pagrindinė tų įvykių priežastis?

– Spėčiau, kad pagrindinė šių įvykių priežastis yra besaikis alkoholio vartojimas. Ir kuo daugiau yra šventinių dienų, išeiginių, tuo daugiau su svaigalais susijusių įvykių. Buvo, kad alkoholis išprovokavo smurtinius atvejus. Stebina faktas, kad žmonės dažnai kenčia ne nuo svetimų žmonių, o nuo savo artimųjų (nuo sutuoktinių, brolių, seserų, kaimynų ir pan.). Dažniausiai visi kartu švenčia, paskui pykstasi, o to pykčio proveržiai virsta smurtiniais veiksmais. Būna, kad griebia tą, kas pasitaikė po ranka: šakutes, peilius, kirvius. Turėjome atvejį, kai sutuoktinis žmoną apipylė verdančiu vandeniu. Manau, alkoholis aptemdo protą žmonėms ir jie daro tokius protu nesuvokiamus dalykus.

Visas LNK reportažas vaizdo įraše:

– Ar panašius įvykius fiksuojate ir ne šventiniais savaitgaliais?

– Panašius galbūt įvykius fiksuojame socialinių išmokų dieną. Kurie gyvena vargingiau, gauna išmokas, o tada būna didelės šventės jų namuose. Tuomet ir smurtas artimoje aplinkoje vartojant alkoholį pasitaiko dažniau.

Turėjome atvejį, kai sutuoktinis žmoną apipylė verdančiu vandeniu. Kai alkoholis aptemdo protą, žmonėms daro tokius protu nesuvokiamus dalykus.

– Žvelgiant į įvykių suvestinę, užkliuvo eismo nelaimės, kurias sukėlė neblaivūs vairuotojai. Keleto kraujyje rasta gana didelis kiekis alkoholio. Kuo šie įvykiai išskirtiniai?

– Nežinau, ar jie labai išskirtiniai. Pareigūnai tikrai daug dėmesio skyrė eismo priežiūrai, buvo daug reidų, kurių metu buvo tikrinamas vairuotojų blaivumas. Išgėrusių sustabdyta ir sulaikyta nemažai. Galima sakyti, dešimtimis. Tikėkimės, kad tai padėjo išvengti kažkokių skaudžių pasekmių. Bet fiksuota ir eismo įvykių, kuriuos padarė neblaivūs vairuotojai. Jeigu ieškotume pozityvo, galime pasidžiaugti, kad per tą šventinį laikotarpį nežuvo nei vienas eismo dalyvis keliuose. Išskyrus vakarykštį įvykį, kuomet krovininis automobilis sužalojo dviratininką. Apskritai vertinant šiuos metus, tai palyginti su pernai, šiemet  buvo 15–20 proc. mažiau žuvusių keliuose.

– Jūsų nuomone, kokios šio skaičiaus mažėjimo priežastys?

– Tikrai policija nenorėtų prisiimti sau visų laurų, kad žmonių keliuose žūsta mažiau. Tai lemia daugelis dalykų: geresni keliai, geresni automobiliai, geresnė infrastruktūra. Nors tų eismo įvykių keliuose skaičius panašus išlieka, skirtumas tas, kad mažiau žūsta žmonių.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Eikit peklon su savo Gavnopoliais

Tegul patikrina ar ne narkomanai.Tada bus ne tik,kad protu nesuvokiami dalykai,bet ir visiškai jokia protavimo forma nepaaiškinami.Prieš kuriuos alkoholis,bus tik lengvas,laikinas sąmonės užtemimas.

O tainuo kada

pareigunai turi kuo suvokti,o ne suvogti!?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS