Pasienyje su Rusija iškastas pavojingas sprogmuo | Diena.lt

PASIENYJE SU RUSIJA IŠKASTAS PAVOJINGAS SPROGMUO

  • 1

Vilkaviškio rajone, prie sienos su Rusija, melioracijos griovį kasęs ekskavatorininkas aptiko karo laikų artilerijos sviedinį. Pasieniečiai ėmėsi jo apsaugos, kol atvyko išminuotojai ir pavojingą radinį sunaikino vietoje.

Pagal pranešimą, ketvirtadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pagėgių pasienio rinktinės Kybartų pasienio užkardoje buvo gautas pranešimas apie tai, kad Vilkaviškio rajono Stanaičių kaime melioracijos griovį kasęs bendrovės ekskavatorininkas rado sprogmenį. Ši vieta yra už maždaug 400 metrų nuo valstybės sienos su Rusija.

Pasieniečiai iškart išvyko į įvykio vietą ir ėmėsi saugoti radinį bei aplinkinę teritoriją. Taip pat VSAT pareigūnai informavo policiją, išminuotojus, kitas institucijas. Kaip nustatyta panašiais atvejais, buvo paskelbtas planas „Skydas“.

Kiek vėliau atvykę Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono išminuotojai nustatė, kad ekskavatorininko rastas sprogmuo – Antrojo pasaulinio karo 150 mm artilerijos sviedinys. Išminuotojai pavojingą sprogmenį sunaikino vietoje.

2019 m. pasieniečiams teko 12 kartų panašiomis aplinkybėmis imtis aptiktų sprogmenų ir aplinkinių teritorijų apsaugos. Dažniausiai – 7 kartus – pavojingi radiniai buvo aptikti prie sienos su Rusija. 4 kartus tai įvyko prie sienos su Baltarusija. Kartą karo laikų sprogmenų apsauga teko rūpintis pakrančių apsaugos pasieniečiams.

GALERIJA

  • Pasienyje su Rusija iškastas pavojingas sprogmuo
  • Pasienyje su Rusija iškastas pavojingas sprogmuo
VSAT nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

FTW

Tai jau rusai užpolė

SUSIJUSIOS NAUJIENOS