Per plauką nuo tragedijos: pareigūnai gelbėjo lifto prispaustą mergaitę (vaizdo įrašas) | Diena.lt

PER PLAUKĄ NUO TRAGEDIJOS: PAREIGŪNAI GELBĖJO LIFTO PRISPAUSTĄ MERGAITĘ (VAIZDO ĮRAŠAS)

  • 1

Šiaulių policijos patruliams teko gelbėti lifte prispaustą šešiametę.

Liepos 27 d. apie 19.40 val. Šiauliuose pareigūnams teko skubėti į Lyros gatvės daugiabutį. Buvo gauta informacija, kad lifto durys prispaudė šešiametės mergaitės ranką. Ape įvykį pranešė jos draugė, vienuolikos metų mergaitė.

Ranka buvo prispausta taip stipriai, kad atskubėję į pagalbą suaugę namo gyventojai niekaip negalėjo atplėšti lifto durų.

Patruliams buvo svarbi kiekviena minutė, nes jei kas nors būtų paspaudęs lifto iškvietimo mygtuką, galėjo įvykti didžiulė nelaimė.

Laimei, viskas baigėsi laimingai – patruliai pasinaudojo tarnybiniuose automobiliuose esančiu gelbėjimo standartu – į laiptinę įbėgo su specialiu įrankių lagaminu ir panaudoję jame esantį laužtuvą išlaisvino mergaitę.

Išsigandusi mergaitė perduota mamai, rimtų sužalojimų išvengė.

 

 

Visoje Lietuvoje apstu daugiabučių, kurių gyventojai yra priversti naudotis pusės amžiaus senumo liftais, nors įprastai lifto tarnavimo laikotarpis siekia 25-erius metus.

Pavyzdžiui, vien Vilniuje 40 proc. esančių liftų statyti 1960–1970 m. Tokie liftai dažniau genda, sustoja. Kai kurie daugiabučių gyventojai skundžiasi, kad, sustojus liftus ir skambinant į dispečerinę, niekas neatsako. Ne vienam yra tekę rankomis atsidaryti lifto duris ir paskui išlipti iš jo.

Gyventojams įmonės siūlo avarinės būklės liftus remontuoti, modernizuoti arba keisti naujais. Naujas gali atsieiti ir 70 tūkst. eurų, o kapitalinis remontas – apie 40 tūkst. eurų.

Liftų būklė privalo būti patikrinta kartą per metus, o namo administratorius ar bendrija kas mėnesį renka pinigus lifto techninei priežiūrai. Tiesa, ką už juos daro, ataskaitą pateikia ne visuomet.

GALERIJA

  • Per plauką nuo tragedijos: pareigūnai gelbėjo lifto prispaustą mergaitę <span style=color:red;>(vaizdo įrašas)</span>
  • Per plauką nuo tragedijos: pareigūnai gelbėjo lifto prispaustą mergaitę <span style=color:red;>(vaizdo įrašas)</span>
Stop kadras
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Klaipedietis

Prie ko cia nx lifto amzius? Naujas irgi gali neatsargiam ranka prispaust. Ir jei kazkas butu iskvietes, jis nebutu pradejes vaziuot nes durys neuzdarytos - atvira elektros grandine. Nereikia leist maziems snargliams vieniems vazinetis ir nebus problemu. Kazkas lifto naudojimosi taisykles skaito??

SUSIJUSIOS NAUJIENOS