Po skaudžių avarijų – sprendimas mažinti leistiną greitį | Diena.lt

PO SKAUDŽIŲ AVARIJŲ – SPRENDIMAS MAŽINTI LEISTINĄ GREITĮ

  • 14

Kelio Jurbarkas-Kaunas ties Rotulių kaimu ruožas paženkintas ne tik nuostoliais dėl sugadintų transporto priemonių joms įlėkus į griovį, bet ir mirtinomis avarijomis. Čia žuvo ar nukentėjo ne vienas eismo dalyvis. Po kiekvienos nelaimės didėja ir gyventojų nerimas dėl iš mokyklos grįžtančių vaikų ar viešuoju transportu besinaudojančių artimųjų. Autobusų stotelės yra, tačiau pereiti kelią reikia rizikuojant sveikata ir gyvybe – nėra pėsčiųjų perėjos. 

Paskutinis skaudus įvykis įvyko praėjusį penktadienį, kai prie Rotulių motociklas susidūrė su automobiliu. Nukentėjo abu motociklu važiavę vyrai, vienas iš jų buvo sunkiai sužalotas.

Po šios avarijos vieno nukentėjusiųjų brolis su draugais patys ėmėsi iniciatyvos, kad ruožas būtų saugesnis.

Buvo pastatyti savadarbiai ženklai, įspėjantys apie galimą grėsmę. „Norime tik gero, nes suprantame, kaip jaučiasi artimieji po tokių eismo įvykių. Gyvybė yra svarbiau už viską“, – rašė vaikinas, kreipdamasis į visuomenę. 

„Kiek dar turi žūti tame kelio ruože žmonių, kad nors kažkas pradėtų ten keistis?“ – pokyčių siekiama apeliuojant tokiu sukrečiančiu klausimu.

Birželį šiame kelyje prie minėto kaimo žuvo lengvojo automobilio vairuotojas, galimai nepasirinkęs saugaus greičio. Vyras nesuvaldė transporto priemonės ir atsitrenkė į medį.

Vietiniai prisimena ir nelaimę prieš kelerius metus, kai susidūrus motociklui ir lengvajam automobiliui kilo didžiulis gaisras ir abi transporto priemonės visiškai sudegė, o sunkiai sužeistas motociklininkas neišgyveno.

Jurbarko rajono mero pavaduotojas Daivaras Rybakovas portalui kauno.diena.lt teigė, kad kelio Kaunas-Jurbarkas ruožas nuo Skirsnemunės iki Jurbarko yra tikriausiai avaringiausias visame rajone.

Pokyčiai toje vietoje tikrai reikalingi.

„Pokyčiai toje vietoje tikrai reikalingi. Kažkada ten buvo greičio apribojimas. Šiandien suruošėme vieną raštą. Išsiuntėme jį į Kelių direkciją prašydami atnaujinti greičio apribojimą, sudėti ženklus „Pavojingas ruožas“, – sakė D. Rybakovas. Savivaldybė tikisi, kad direkcija pritars prašymui ir vietoje 90 km/val. greičio bus galima važiuoti 70 km/val. greičiu.

D. Rybakovas kalbėjo, kad kitų avaringumo mažinimo priemonių čia nelabai pavyktų įdiegti. „Ne miestelio teritorija – greičio iki 50 nesumažinsi. Saugos kalnelių neužmontuosi – kelias yra tiesus, toli gerai matyti“, – vardijo vicemeras, pridūręs, kad ten greitis yra viršijamas nuolatos. 

Gyventojai nurodo, kad dažniausia nelaimių priežastis yra neatsargus lenkimas. D. Rybakovas aiškino, kad avarijos dažniausiai įvyksta prie įvažiavimų į Rotulių kaimą. Ir tokių įvažiavimų į šį kaimą iš kelio Kaunas-Jurbarkas yra net trys.

„Jie yra kas keli šimtai metrų. Kažkas išvažiuodamas į pagrindinį kelią neįvertina greitai atvažiuojančių automobilių. Taip ir gaunasi situacijos... Buvo svarstyta palikti tik vieną įvažiavimą į kaimą, tą kelio vietą įtraukti į miestelio teritoriją, tuomet būtų galima greitį ten riboti iki 50 km/val. Normalus greičio sumažinimas turėtų išspręsti šią problemą“, – vylėsi D. Rybakovas.

Pasiteiravus dėl pėsčiųjų perėjos, vicemeras pasakojo, kad kol kas jos čia įrengti negalima, nes tai yra kelias, kuriame spausti galima iki 90 km/val. greičio.

„Prie centrinio kelio yra stotelė. Joje autobusas paleidžia ir gyventojus, ir vaikus, ir visi eina per tą kelią“, – konstatavo D. Rybakovas. Anot jo, perėją būtų galima įrengti tik tuomet, jeigu kelias būtų įtrauktas į miestelio teritoriją ir leistinas greitis būtų sumažintas iki 50 km/val.

D. Rybakovo manymu, jeigu direkcijai bus įtikinami savivaldybės pateikti argumentai, greičio apribojimai galės įsigalioti maždaug per mėnesį.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Anonimas

Didžiausia problema yra ne keliai, o debilai už vairo. Atimkit po patikrinimo pas psichiatrą kas penktam vairuotojo pažymėjimą- ir nereikės nei kelių siaurinti, nei žiedų daryti. Sutaupysit didžiulius pinigus. Dėl bendro efekto galima dar keliolika aršiausių ir viešai pakarti...

Irena

Tikras vaiku darzelis, kada mazyliai uzaugs, vis draudimai, to neleisti, ana uzdrausti, patys zmones turi mastyti, ar jie visi neturi smegenu, zinot nieko nepadarysit su tais draudimais jei zmogus pats nesupras kad sitaip elgtis negalima, pradekim nuo saves

Anonimas

Lakstys...kaj lakstė pilni keliai bepročių ...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS