Tėvai lengviau atsikvėpė: ieškotas 11-metis naktį praleido kitame mieste, bet rastas sveikas | Diena.lt

TĖVAI LENGVIAU ATSIKVĖPĖ: IEŠKOTAS 11-METIS NAKTĮ PRALEIDO KITAME MIESTE, BET RASTAS SVEIKAS

Ketvirtadienį socialiniuose tinkluose sklido pagalbos šauksmas padėti surasti Panevėžyje dingusį berniuką. Penktadienio rytą tėvai lengviau atsikvėpė – prieš 9 val. atžalą jie pasiėmė iš Panevėžio autobusų stoties.

Portalas kauno.diena.lt ketvirtadienio vakarą sulaukė ne vieno skaitytojo prašymo paviešinti tėvų skelbiamą informaciją dėl ieškomo vienuolikmečio. Dingusio vaiko ieškojo daugybė žmonių.

„Padėkite tėveliams – paskelbkite. Berniukas vis dar nerastas, jo ieško visas Panevėžys“, – vėlų ketvirtadienio vakarą sakė skaitytoja.

Prieš vidurnaktį paskambinus įraše nurodytu telefonu, 11-mečio tėvu prisistatęs vyras patvirtino, kad vaikas vis dar nerastas.

„Šiandien jis buvo mokykloje, po pamokų išėjo ir dingo. Turėjo grįžti namo apie 13 –13.30 val. Kadangi jo nesulaukėme iki 14.30 val., tai pradėjome paieškas“, – portalui kauno.diena.lt pasakojo tėvas. 

Anot pašnekovo, apie namo neparėjusį berniuką policijai buvo pranešta. Berniukas, anot tėvo, dingsta pirmą kartą.

„Tikrai ieško visas Panevėžys, labai daug žmonių prisidėjo prie paieškos – ir su mašinomis, ir pėsčiomis, ir draugai atvažiavo iš Pasvalio, Joniškėlio. Dabar iš Kauno atvažiuoja kinologas su šunimi, atvažiuoja žmogus iš Kėdainių su termovizoriumi, kad būtų galima po parkus vaikščioti ir matyti apšviestus kūnus“, – šiek tiek prieš vidurnaktį sakė berniuko tėvu prisistatęs vyras.

Faktą apie vykusias vaiko paieškas patvirtino ir Panevėžio apskr. VPK Komunikacijos poskyrio vyriausiasis specialistas Tadas Martinaitis. Penktadienio rytą policijos atstovas portalui teigė, kad vaikas namo grįžo pats.

„Namo sugrįžo penktadienio ryte, apie 8.30 val.“, – sakė T. Martinaitis. Anot jo, dėl dingusio vaiko tėvai į policiją kreipėsi ketvirtadienio popietę, tarp 15 - 16 val. Buvo tikslintos aplinkybės, pradėtos paieškos.

Vaikas, anot policijos atstovo, iš mokyklos išėjo ketvirtadienį, maždaug 12.45 val.

Penktadienio rytą susisiekus su tėvu, jis šiek tiek patikslino policijos skelbtą informaciją ir papasakojo, kad vaikas buvo išvykęs į Kauną. „Vaiką pasiėmėme penktadienį, prieš 9 valandą. Sulaukėme skambučio iš Kauno, kad sūnus vakar vakare, maždaug 21.30 val., matytas Kaune, prie prekybos centro „Akropolis“ autobusų stotelės. Paskambinome policijai ir paprašėme, kad peržiūrėtų vaizdo kamerų įrašus. Nespėjome pakalbėti su policija ir mums paskambino sūnaus draugo mama ir pranešė, kad sūnų matė Panevėžio autobusų stotyje. Kadangi buvau netoli tos vietos, tai nuvažiavęs ten ir radau sūnų su draugu. Sūnus naktį praleido Kaune ir šiandien ryte autobusu grįžo į Panevėžį“, – pasakojo pašnekovas. 

Pasiteiravus, kokius pirmuosius žodžius ištarė sūnui, vyras teigė, kad jį užvaldė teigiamos emocijos. „Tiesiog, emocijos ir apsikabinimas, kai pamatai sveiką ir gyvą sūnų“, – sakė panevėžietis. Jis tikino sulaukęs iš sūnaus pažado, kad daugiau taip neatsakingai nesielgs.

„Susitarė su draugu važiuoti, bet kadangi neturėjo telefono, tai niekam nepranešė. Savarankiškai turistine kelione užsiėmė“, – sakė vyras. 

GALERIJA

  • Tėvai lengviau atsikvėpė: ieškotas 11-metis naktį praleido kitame mieste, bet rastas sveikas
"Facebook" nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (26)

Joris Rimkevičius

Tikrai ne aš pabėgau

Klaipėdietė

Atstumas tarp Panevėžio ir Kauno - 100 km, duok, Dieve, kad vaikas suvoktų, kokie pavojai gresia, jei elgiesi neapgalvotai. Duok, Dieve, jėgų ir sveikatos mamai ir tėčiui.

Rena

Iškraipo zodzius
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS