Prokuratūra nutraukė ikiteisminį tyrimą dėl avarijos, kurioje žuvo jos kaltininkas | Diena.lt

PROKURATŪRA NUTRAUKĖ IKITEISMINĮ TYRIMĄ DĖL AVARIJOS, KURIOJE ŽUVO JOS KALTININKAS

  • 0

Utenos apylinkės prokuratūra priėmė sprendimą nutraukti ikiteisminį tyrimą dėl šiemet sausį Molėtų rajone įvykusios skaudžios avarijos.

 

Kaip pranešė prokuratūra, konstatuota, kad nelaimė įvyko dėl garbaus amžiaus vairuotojo kaltės. Jis ir jo žmona avarijos metu žuvo.

Dvi gyvybes nusinešusi avarija įvyko sausio 28-ąją. Šiek tiek po vidurdienio Molėtų rajone, rajoniniame kelyje Molėtai-Stacijava-Smėlinka automobilis „Volkswagen Passat“ išvažiavo į priešingą eismo juostą ir susidūrė su kitu tos pačios markės automobiliu.

Avarijos metu iškart žuvo pirmojo automobilio vairuotojas, 77 metų A. A. P. bei metais jaunesnė jo žmona. Kito automobilio vairuotojas patyrė galvos traumą, buvo gydomas ligoninėje.

Dėl avarijos, kurios metu žuvo du žmonės, buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Jį atliko Utenos vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, o jiems vadovavo Utenos apylinkės prokuratūros prokuroras Gintaras Čekuolis.

Pasak prokuroro G. Čekuolio, surinkus visą reikalingą informaciją ir nustačius, dėl kokių priežasčių įvyko avarija, buvo priimtas nutarimas ikiteisminį tyrimą nutraukti.

Remiantis liudytojų parodymais, ekspertų išvadomis bei kitais surinktais duomenimis konstatuota, kad avarija įvyko dėl vairuotojo A. A. P. kaltės. Jis neįvertino prastų eismo sąlygų – tuo metu krito šlapdriba ir todėl kelio danga buvo slidi.

Be to, Lietuvos teismo ekspertizių centro specialisto išvadose konstatuojama, kad minėtas automobilis sklidžiame kelyje tapo sunkiai valdomas ir dėl skirtingo priekinio ir galinio tiltų sukibimo su kelio danga. A. A. P. automobilio priekinės padangos buvo žieminės ir dygliuotos, o galinės – universalios, su skirtingo gylio protektoriais.

„Manoma, kad dėl šių priežasčių vairuotojas nesugebėjo slidžiame kelyje suvaldyti automobilio, todėl šis išvažiavęs į priešpriešinę eismo juostą ėmė suktis bei trenkėsi į kitą automobilį“, – sakė prokuroras, priėmęs nutarimą šį ikiteisminį tyrimą nutraukti.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS