Radviliškyje degusios pjuvenos užima 10 tūkst. kv. metrų plotą | Diena.lt

RADVILIŠKYJE DEGUSIOS PJUVENOS UŽIMA 10 TŪKST. KV. METRŲ PLOTĄ

  • 0

Radviliškyje medienos granulių gamybos įmonėje kilusiame gaisre degusios pjuvenos ir medienos atliekos užima apie 10 tūkst. kvadratinių metrų teritoriją. 

Kalnas, kuriame vyksta giluminis degimas, yra kaip septynaukštis pastatas, skelbia Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD).

Gaisras, kilęs Radviliškyje praėjusios savaitės trečiadienį, gesintas ir antradienį. Į talką gesinti šio gaisro šiuo metu atskubėję ir savanoriai ugniagesiai iš Rėkyvos ir Kelmės rajono.

„Dirbame neskaičiuodami valandų, merkiant lietui, sušalę ir sužvarbę nuo vėjo. Gal viskas eisis sparčiau, nes turėtų atvykti du papildomi ekskavatoriai, turėtume sulaukti ir daugiau krautuvų,“ – sakė Šiaulių apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos (PGV) viršininkas Kęstutis Bautronis.

Telkiniuose mažėjant vandens kiekiui, ugniagesiai ne tik bando jį taupyti, bet ir ieško kitų išeičių.

„Vanduo naudojamas pakartotinai, pumpuojant jį iš pievos ir griovių. Tokiu būdu ne tik taupome vandenį, bet ir mažiau juo tvindome pievas ir nuotekų tinklus“, – sakė štabe šią naktį dirbęs Šiaulių apskrities (PGV) vyresnysis specialistas Darius Liekmanis.

Ugniagesiai teigia, kad gesinimo darbai priklauso nuo kasimo technikos, nes ant krūvos paviršiaus pilamas vanduo didelės įtakos nedaro, tik neleidžia degti atvirai liepsnai. Užgesinama tiek, kiek perkasama. Beje, praėjusią parą pjuvenų kalno viršuje atsivėrė ertmės, vadinamieji „krateriai“, kurie, ugniagesių manymu, siekia aikštelės dangą. Iš jų intensyviai kyla dūmai, rūksta tarsi iš kamino.

GALERIJA

  • Radviliškyje degusios pjuvenos užima 10 tūkst. kv. metrų plotą
  • Radviliškyje degusios pjuvenos užima 10 tūkst. kv. metrų plotą
PAGD nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS