Per savaitę avarijose žuvo septyni žmonės | Diena.lt

PER SAVAITĘ AVARIJOSE ŽUVO SEPTYNI ŽMONĖS

  • 0

Per savaitę avarijose Lietuvoje žuvo septyni žmonės: keturi pėstieji, motociklininkas ir du mašinų vairuotojai.

Penktadienį per didelę avariją Vilniaus rajone, kelyje Vilnius-Panevėžys, esant rūkui žuvo mašinos vairuotojas, dar 4 žmonės buvo sužeisti.

Vilniuje, tamsiu paros metu žuvo 22-ejų ir 42 metų pėstieji. Policija skelbia, kad jie į kelią įžengė degant draudžiamajam šviesoforo signalui.

Panevėžyje, Beržų ir Velžio gatvių sankryžoje 53 metų vyro vairuojamas krovininis automobilis „Volvo FH 12“ partrenkė šviesoforu reguliuojamojoje pėsčiųjų perėjoje pėsčiąjį. Žmogus pakliuvo tarp puspriekabės ratų ir jis buvo kurį laiką tempiamas. Žuvo 64 metų pėsčiasis.

Lietuvos kelių policijos tarnyba skelbia, kad savaitės eismo įvykių dvi pagrindinės priežastys: vairuotojų pareigų pėstiesiems nevykdymas – 22 atvejai; saugaus atstumo nesilaikymas – 17 atvejų.

Dėl reikalavimo duoti kelią važiavimo pirmenybę turinčiai transporto priemonei nevykdymo, susidūrimo sukant į kairę įvyko 12 avarijų.

Nepasirinktas saugaus ar leistinas važiavimo greitis nulėmė 10 avarijų.

Lietuvos kelių policijos tarnyba prašo eismo dalyvių kelyje elgtis atsakingai.

„Vairuotojai, važiuokite tik saugiu greičiu, įvertinkite oro sąlygas tamsiuoju paros metu. Būkite ypač dėmesingi neapšviestuose kelių ruožuose, būkite budrūs prieš pėsčiųjų perėjas“, – ragina policija.

Pėsčiųjų prašoma prieš išeinant į kelią, su savimi pasiimti atšvaitą, ar kitą šviesą atspindintį elementą. Jie privalomi tamsiuoju paros metu.

Atšvaitą prie drabužių reikia prisitvirtinti taip, kad jis būtų matomas kitiems eismo dalyviams.

„Taip pat galite neštis žybsintį žibintuvėlį – taip pagerinsite savo matomumą“, – sako policija.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS