Per dvi dienas liepsnos pasiglemžė keturių žmonių gyvybes | Diena.lt

PER DVI DIENAS LIEPSNOS PASIGLEMŽĖ KETURIŲ ŽMONIŲ GYVYBES

Per dvi savaitgalio dienas šalyje gaisrų metu žuvo net keturi žmonės, o vienas žmogus buvo traumuotas.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) duomenimis, iš viso šiemet gaisruose jau žuvo dešimt žmonių, pernai tuo pačiu metu žuvusiųjų buvo trys.

Šeštadienį, 19.13 val., buvo gautas pranešimas, kad Kaišiadorių rajone, Žaslių seniūnijoje, Stabintiškių kaime, atvira liepsna dega medinis namas. Apmalšinę liepsnas, ugniagesiai viduje rado moters kūną.

Tą patį vakarą Kaišiadorių rajone, Žiežmarių apylinkės seniūnijoje, Žalvarnių kaime, liepsnojo kilnojamasis mobilus vagonėlis. Jo viduje ugniagesiai rado vyro kūną.

Sekmadienį paryčiais Vilniuje, J. Basanavičiaus gatvėje, mūrinių dviejų aukštų sandėliukų masyve atvira liepsna degė sendaikčiai. Šalia gaisravietės esančiame sandėliuke ugniagesiai aptiko vyrą, kuriam medikai konstatavo mirtį.

Tos pačios dienos vėlų vakarą buvo pranešta apie gaisrą aštuonių butų mediniame name Vasario 16-osios gatvėje, Radviliškyje. Atvykus ugniagesiams, pastatas jau buvo apimtas liepsnų. Mansardos koridoriuje prie laiptinės jie rado apdegusį namo gyventojos kūną.

Savaitgalį Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento priešgaisrinių gelbėjimo valdybų pareigūnai kartu su policijos, Viešojo saugumo tarnybos ir Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnais visoje šalyje dalyvavo organizuotose kontrolės priemonėse, susijusiose su karantino režimo užtikrinimu. Pareigūnai tikrino prekybos centrus, turgavietes, degalines ir kitas viešo žmonių susibūrimo vietas. Asmenys buvo įspėti dėl griežtesnės pirkėjų srautų kontrolės, netinkamo veido kaukių dėvėjimo arba jų nedėvėjimo, atstumo laikymosi, būriavimosi.

Priešgaisrinių gelbėjimo valdybų pareigūnai buvo nuvykę ir prie vandens telkinių, prie kurių renkasi poledinės žūklės mėgėjai. Žvejai, kaip teigiama PAGD pranešime, buvo įspėti dėl saugaus elgesio ant ledo, taip pat patikrinta, ar jie turi būtinas saugumo priemones.

Laikydamiesi visų saugumo reikalavimų, pareigūnai taip pat aplankė ir gyventojų būstus, kuriuose galima gaisro rizika, ir padovanojo jiems autonominių dūmų detektorių.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS