Šią vasarą Lietuvoje nuskendo 40 žmonių | Diena.lt

ŠIĄ VASARĄ LIETUVOJE NUSKENDO 40 ŽMONIŲ

  • 1

Lietuvoje šiemet per birželio ir liepos mėnesius, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis, jau nuskendo 40 žmonių, tarp jų 32 vyrai, 7 moterys ir 5 vaikai.

Daugiausia nuskendusiųjų, kaip rodo ugniagesių statistika, šių metų vasarą buvo Kauno (9 gyventojai), Vilniaus (8), Panevėžio (5), Alytaus (4) ir Marijampolės (4) apskrityse.

Šiemet ugniagesiai ištraukė 69 skenduolius (pernai per tą patį laikotarpį – 92), iš jų 7 vaikus. Ugniagesiai šiais metais išgelbėjo 24 skendusiųjų gyvybes.

„Labai norėtųsi, kad žmonės prie vandens elgtųsi taip, kad niekam netektų jų gelbėti. Daug nelaimių pavyktų išvengti, jei kiekvienas iš mūsų, laiką leisdamas prie upės ar ežero, nepamirštų saugumo, pilietiškumo ir geranoriškumo. Tai yra laiku perspėtų neblaivius, rizikuoti linkusius poilsiautojus, atkreiptų tėvų dėmesį į be priežiūros vandenyje ar pakrantėje paliktus vaikus, - sako Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento direktoriaus pavaduotojas, laikinai atliekantis direktoriaus funkcijas, Mindaugas Kanapickas. – Yra tekę matyti, kaip skaudžiai netektį išgyveno mama, kuri maudydamasi kartu su vaiku dėl stiprios srovės nespėjo sučiupti jo už rankos… Iš tiesų tik atsargus ir atsakingas elgesys vandenyje gali padėti išvengti daug skaudžių netekčių”.

Šį, paskutinį liepos savaitgalį, meteorologai žada šiltus orus, todėl šalies gyventojų, jį praleisiančių prie vandens telkinių ar jūros, ugniagesiai gelbėtojai prašo pasirūpinti savo ir kitų saugumu.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

...

O kiek per tą laiką žuvo kalbančių už vairo?.. :s

SUSIJUSIOS NAUJIENOS