Sieks atkreipti dėmesį į pervažų saugumą: kas lemia vis dažnėjančias žūtis? | Diena.lt

SIEKS ATKREIPTI DĖMESĮ Į PERVAŽŲ SAUGUMĄ: KAS LEMIA VIS DAŽNĖJANČIAS ŽŪTIS?

Policija ir Lietuvos geležinkeliai siekia atkreipti dėmesį į pervažų saugumą. Pastebima, kad žūčių geležinkeliuose mažėja, tačiau vis dažniau nelaimės įvyksta, kai traukinio nepastebima, nes naudojamasi išmaniaisiais įrenginiais. Minint Europos pervažų savaitę, vyks specialūs reidai, bus organizuojamos švietimo ir socialinės akcijos vairuotojams bei pėstiesiems.

Prieš kelias savaites geležinkelio pervažoje Zokniuose žuvo vos iš traukinio išlipusi 13-metė. Įtariama, kad mergaitė naršė mobiliajame telefone ir nepastebėjo artėjančio kito traukinio.

Neatmetama, kad naršymas telefone ir muzikos klausymasis galėjo tapti ir 19-mečio žūties Vilniuje priežastimi.

Panašiomis aplinkybėmis pernai Mažeikiuose žuvo šalia geležinkelio ėjęs 16-metis. Pasak specialistų, įprotis naudotis mobiliuoju telefonu ar ausinukais kelia vis didesnį pavojų vaikams ir paaugliams.

Minint Pervažų savaitę „Lietuvos geležinkeliai“ siekia atkreipti dėmesį į pėsčiųjų saugumą. Visą savaitę specialistai vykdys reidus, bendraus su netoli geležinkelių gyvenančiais žmonėmis, dalys informacinius leidinius.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

VYTAUTAS

KOL NESUPRAS TIE MUZIKOS MYLĖTOJAI,KAD TRAUKINYS NE PADUŠKA IR ANT BĖGIŲ MUZIKĄ KLAUSO PASKUTINĮ KARTĄ,TOL NE PADĖS JOKIOS INVESTICIJOS.ATSIBODO GYVENTI,KLAUSYK.....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS