Skęstantį žmogų gelbėję ugniagesiai: vyrai eina žvejoti ant ledo pamiršdami, kad jie – ne žuvys | Diena.lt

SKĘSTANTĮ ŽMOGŲ GELBĖJĘ UGNIAGESIAI: VYRAI EINA ŽVEJOTI ANT LEDO PAMIRŠDAMI, KAD JIE – NE ŽUVYS

  • 2

Spustelėjęs šaltukas į gamtą išginė ne tik žiemos pramogų ištroškusius žmones, bet ir poledinės žūklės gerbėjus. Tiesa, tokios žvejų išvykos ant ledo ne visada baigiasi sėkmingai. Valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos atstovai feisbuke pasidalijo gelbėjimo operacija, kurios metu iš ežero teko traukti įlūžusį vyrą. Nors žmogų ir pavyko išgelbėti, tačiau kiti žvejai iš tokių pamokų, panašu, kad nėra linkę mokytis.

„Sako, kad daugelis vyrų eina žvejoti ant ledo, nežinodami, kad jie – ne žuvys... Vakarykštė diena Vilkaviškio rajone, Paežerių ežere įlūžusiam žvejui galėjo būti lemtinga. Vyras beviltiškai kapanojosi lediniame vandenyje“, – teigia Valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos atstovai.

Į įvykio vietą atskubėję Vilkaviškio priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ugniagesiai gelbėtojai išvydo už 150 metrų nuo kranto eketėje besimurkdantį žmogų. Iš kitos ežero pusės skęstantįjį bandė pasiekti policijos pareigūnai, jie šliaužė ledu, tačiau priartėti prie eketės jiems nepavyko.

„Ugniagesys Evaldas Starinskas, vilkėdamas naro kostiumą, ledu atbėgo iki eketės ir į ją įšokęs padėjo skęstančiajam laikytis virš vandens. Į pagalbą jam su gelbėjimo rogėmis atskubėjo skyrininkas Algirdas Lazarenka. Skęstantįjį ugniagesiai iškėlė iš vandens“, –  pasakojo Vilkaviškio priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Erlandas Armanavičius. Išgelbėtą ir į krantą pargabentą vyrą ugniagesiai perdavė atskubėjusiems medikams.

Pasak E. Armanavičiaus, tai pirmasis jų šiemet išgelbėtas poledinės žūklės mėgėjas. „Tačiau pareigūnai prevencinių apsilankymų prie vandens telkinių metu, iš žvejų girdėjo ne vieną pasakojimą, kaip šiemet jiems teko gelbėti ne vieną į nelaimę pakliuvusį žveją“, – rašoma ugniagesių gelbėtojų pranešime.

E. Armanavičiaus teigimu, šiemet ant vandens telkinių ledas dar nėra tvirtas, nes pradėjo šalti sningant, šaltis laikėsi tik keletą dienų. Juolab, kad pastarąją savaitę buvo atodrėkis, o šiuo metu ežero ledas dar nuklotas sniegu ir nesimato properšų bei įtrūkimų. 

Specialistas apgailestavo, kad žvejai, nors ir puikiai žino situaciją ir mato, kad ledas yra netvirtas, vis tiek rizikuoja, įlūžta, bet pavojingo pomėgio neatsisako. „Štai vakar, kai ugniagesiai išgelbėjo skendusįjį, ant Paežerių ežero ledo žvejai ir toliau tęsė žvejybą“, – baimės jausmo neturinčiais vyrais stebėjosi ugniagesiai gelbėtojai.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

Kam juos gelbeja?

Vita

Nieko. nepakeisti,kai proto nėra.Miršra,kaip nori ant to ledo pažvejoti.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS