Susidūrimas su briedžiu vos nesibaigė tragedija (vaizdo įrašas) | Diena.lt

SUSIDŪRIMAS SU BRIEDŽIU VOS NESIBAIGĖ TRAGEDIJA (VAIZDO ĮRAŠAS)

  • 7

Internete plinta norvego Kjello Nilseno pasidalytas vaizdo įrašas – tamsiuoju paros metu ant kelio išniręs briedis vos netapo tragedijos priežastimi.

Vaizdo įraše matyti, kaip K. Nilsenas važiuoja miškų apsuptu keliu tamsiuoju paros metu. Vyras važiuoja įjungęs ilgąsias šviesas, kurios turėtų pagerinti matomą atstumą ir išgelbėti nuo netikėtai į kelią galinčių įšokti žvėrių.

Pamatęs, kad priešais atvažiuoja kitas automobilis, vyras išjungia ilgąsias šviesas. Tuo metu staiga kelyje išnyra briedis, vyras staiga pradeda stabdyti automobilį ir vaizdo įrašas nutrūksta.

K. Nilsenas pasidalijo ir nuotraukomis, kuriose matyti, kaip atrodo sumaitotas automobilis po susidūrimo su briedžiu. Norvegas save vadina laimės kūdikiu ir siunčia žinią visiems vairuotojams – kelyje reikia elgtis atsargiai.

Kaip rašoma komentaruose po vaizdo įrašu, briedis neišgyveno.

Specialistai primena, kad šį rudenį laukiniai gyvūnai dažniau nei ankstesniais metais išbėga į kelią ir sukelia avarines situacijas ar eismo nelaimes. Specialistai įspėja automobilių vairuotojus būti atsargius ir atidžiai stebėti, kas vyksta jų kelią supančioje gamtoje. 60 proc. įvykių dėl susidūrimo su gyvūnais fiksuojama rudenį.

Septyni patarimai vairuotojams:

1. Atkreipkite dėmesį į kelio ženklus, įspėjančius apie laukinius gyvūnus. Rinkitės oro sąlygas ir kelio dangą atitinkantį saugų važiavimo greitį.

2. Turėkite omenyje, kad gyvūnai nesuvokia didesnio nei 60 km/val. greičio.

3. Ypač atidūs būkite iškart po saulėlydžio ar prieš saulėtekį, kai laukiniai gyvūnai yra aktyviausi, o žmogaus akiai sunkiau pastebėti judėjimą šalia kelio.

4. Jei atstumas tarp miško ir kelio labai mažas, pasilikite vietos netikėtiems manevrams.

5. Ant kelio pastebėję gyvūną, įjunkite avarinį signalą, kiek galima sumažinkite greitį arba sustokite ir palaukite, kol gyvūnas pasitrauks nuo kelio.

6. Ant kelio esančio gyvūno manevruodami negąsdinkite garso signalu ir atminkite, kad gyvūnas gali pasielgti neprognozuojamai.

7. Atminkite, kad gyvūnai dažnai keliauja grupėmis.

GALERIJA

  • Susidūrimas su briedžiu vos nesibaigė tragedija <span style=color:red;>(vaizdo įrašas)</span>
  • Susidūrimas su briedžiu vos nesibaigė tragedija <span style=color:red;>(vaizdo įrašas)</span>
  • Susidūrimas su briedžiu vos nesibaigė tragedija <span style=color:red;>(vaizdo įrašas)</span>
  • Susidūrimas su briedžiu vos nesibaigė tragedija <span style=color:red;>(vaizdo įrašas)</span>
Stop kadras ir feisbuko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Kliūtis

Jau patyriau, ką reiškia susidurti su briedžiu. Gyvūnas neprognozuojamas, netikėtai išlekia į kelią ir yra sunkiai pastebimas. Auto sulamdė panašiai, o briedis žuvo. Patarimas: ženklai ne veltui, sumažinkite greitį tame ruože.

kaip

Cia norvegas ir ne su ,, VOLVO ,, . . .

Alioša

reikia pagaut visus briedžius ir sudėt ant jų atšvaitus
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS