Ugniagesiai 85 kartus vyko šalinti stipraus vėjo nuverstų medžių | Diena.lt

UGNIAGESIAI 85 KARTUS VYKO ŠALINTI STIPRAUS VĖJO NUVERSTŲ MEDŽIŲ

  • 2

Per parą ugniagesiams gelbėtojams teko 85 kartus šalinti ant važiuojamosios kelio dalies nusvirusius medžius.

Kaip pirmadienį skelbia Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD), daugiausiai medžių teko šalinti Kauno apskrityje – 22, po 15 kartų – Tauragės ir Utenos apskrityse, taip pat gauta pranešimų dėl virtusių medžių Šiaulių, Vilniaus, Panevėžio, Telšių, Klaipėdos, Alytaus ir Marijampolės apskrityse.

PAGD duomenimis, sekmadienį Kaune, Romainių gatvėje, apie 16 val. gautas pranešimas, kad medis pavojingai atsirėmęs į mokyklos pastatą.

Atvykę gelbėtojai pastebėjo, kad į pastato stogą pavojingai atsirėmęs medis. Kartu su mokyklos atstovu nuspręsta medžio nešalinti, o informaciją perduoti miškų urėdijai, kurios atstovai ir atliktų darbus.

Tuo metu sekmadienį pranešta apie Vilniuje, Sudervės gatvėje ant „Lexus“ automobilio užvirtusį medį – pareigūnai supjaustė ir pašalino du nuvirtusius medžius.

Hidrometeorologijos tarnyba savo „Facebook“ paskyroje skelbia, kad artimiausiomis dienomis vėjas rims – pirmadienį dieną pūs pietvakarių, vakarų 9–14 m/s stiprumo vėjas, daug kur gūsiai sieks iki 15–20 m/s.

Antradienio naktį vėjas bus besikeičiančios krypties, 4–9 m/s, dieną pietiniuose rajonuose – pietų, pietvakarių, 10–14 m/s, kai kur gūsiai sieks iki 15–17 m/s. 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

O bent viena

karta isvyko?

Komentaras

Ačiū vėjo jėgainių statytojams. Ko neiškirto S.Gentvilas, tuos medžius išvartys vėjas. Lietuva prie šių valdančiųjų tapo galingų vėjų šalimi. Anksčiau šis reiškinys buvo retas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS