Ukrainoje sužaloti penki lietuviai: dedamos pastangos juos kuo greičiau pargabenti į tėvynę | Diena.lt

UKRAINOJE SUŽALOTI PENKI LIETUVIAI: DEDAMOS PASTANGOS JUOS KUO GREIČIAU PARGABENTI Į TĖVYNĘ

  • 0

Portalui „15min“ pranešus, jog apšaudymo Ukrainoje, Pokrovske, metu pirmadienį ryte buvo sužaloti penki lietuviai krašto apsaugos ministras Laurynas Kasčiūnas teigia, jog institucijos stengiasi kuo greičiau pargabenti sužeistuosius.

„Situaciją žinome. Visos Lietuvos susijusios institucijos šiuo metu susitelkusios jėgas, kad sužeistieji kuo greičiau būtų pargabenti į Lietuvą ir jiems būtų suteikta reikalinga pagalba“, – BNS teigė ministras.

Kaip antradienio vakarą pranešė portalas, vienas iš asmenų buvo sunkiai sužalotas, tačiau pavojus gyvybei nei jam, nei kitiems negresia. Teigiama, kad informaciją „15min“ patvirtino vienas iš sužeistų lietuvių Sigitas Maliauskas.

Pasak portalo, sužalotieji dviem automobiliais į Ukrainos priešakines linijas vežė paramą kariams.

Tuo metu tinklaraštininkas Žilvinas Svitojus savo feisbuko paskyroje pastebėjo, jog su įvykiu nesusijusių savanorių išplatinta informacija nėra „nei faktiškai tiksli nei išsemianti, bet jau atskleidžianti vieno iš sužeistųjų buvimo vietą, kas kelia pagrįstą pavojų jo saugumui ir apsunkina jo evakuaciją bei ligoninės personalo ir kitų nukentėjusių situaciją“.

Anot jo, Pokrovsko mieste pirmadienį nukentėjo lietuvis savanoris ir karo fotografas.

„Savanoriui buvo sužeista koja ir jam, kitų, šalia buvusių savanorių, buvo suteikta pirmoji medicinos pagalba, po kurios jis buvo nugabentas į artimiausią ligoninę. Lietuviui fotografui buvo sužeista ranka. Nei vieno iš jų gyvybei pavojus dėl sužeidimo negresia“, – rašė jis.

Gairės: karas Ukrainoje, sužaloti penki lietuviai, Laurynas Kasčiūnas, Pokrovskas, Sigitas Maliauskas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS