Apeliacinis teismas pradės nagrinėti už piktnaudžiavimą nuteisto P. Gražulio skundą | Diena.lt

APELIACINIS TEISMAS PRADĖS NAGRINĖTI UŽ PIKTNAUDŽIAVIMĄ NUTEISTO P. GRAŽULIO SKUNDĄ

Apeliacinis teismas ketvirtadienį planuoja pradėti nagrinėti už piktnaudžiavimą nuteisto Seimo nario, Tautos ir teisingumo sąjungos (centristų, tautininkų) pirmininko Petro Gražulio skundą.

Apeliaciniu skundu prašoma panaikinti pirmosios instancijos teismo nuosprendį.

„Prašome teisybės – kad mano ginamasis būtų išteisintas. P. Gražulis turi teisę nesutikti su nuosprendžiu“, – BNS yra sakęs politiko advokatas Rolandas Tilindis.

Kovo 3 dieną Vilniaus apygardos teismas 63-ejų politiką pripažino kaltu baudžiamojoje byloje dėl piktnaudžiavimo. P. Gražulis kaltintas 2015–2017 metais veikęs Kaune registruotos šaldytų maisto produktų gamybos bendrovės „Judex“ interesais, neleistinai kišęsis į valstybės tarnautojų Lietuvoje ir Rusijoje veiklą.

Bylos duomenimis, parlamentaras iš privačios šaldytą maistą gaminančios bendrovės „Judex“ siekė gauti ir gaudavo turtinę naudą.

Seimo narys savo ruožtu teigia, kad visos iš „Judex“ per tuometinę savo padėjėją ir gyvenimo draugę Patriciją Pachomovaitę, dirbusią ir bendrovės komercijos direktore, gautos lėšos grąžintos įmonei.

Parlamentaras sakė, kad jam nebūtų sunku sumokėti teismo nuosprendžiu skirtą 15 tūkst. eurų baudą – pinigų atnešė giminaičiai, bendraminčiai.

P. Gražulis taip pat tvirtino, jog Apeliaciniam teismui palikus galioti nuosprendį, atsistatydintų iš Seimo ir vėl kandidatuotų Gargždų vienmandatėje apygardoje, kur buvo išrinktas.

Prokuratūra Seimo nariui paskelbto nuosprendžio neskundė, nors teismas politikui netaikė kaltintojo pasiūlytos baudžiamojo poveikio priemonės – neatėmė teisės ketveriems metams būti renkamam ir paskirtam į valstybės įstaigas, tarnautojo pareigas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS